Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca bebelusii sunt mult mai inteligenti decat se credea pana in prezent, relateaza ziarul britanic "Daily Mail". Gratie unei intregi retele de electrozi aplicate pe capul unui bebelus (ca si cel din imagine), s
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca bebelusii sunt mult mai inteligenti decat se credea pana in prezent, relateaza ziarul britanic "Daily Mail". Gratie unei intregi retele de electrozi aplicate pe capul unui bebelus (ca si cel din imagine), savantii au putut sa analizeze cum gandesc micutii. Dupa o serie de teste la care au participat 25 de bebelusi, cu varste cuprinse intre sase si noua luni, cercetatorii au ajuns la concluzia ca micutii pot intelege notiunile de baze ale matematicii. Oamenii de stiinta de la universitatea Ben-Gurion din Israel au folosit in cadrul cercetarii lor, pentru fiecare copil in parte, un aparat de inalta tehnologie dotat cu nu mai putin de 128 de electrozi care inregistrau activitatea creierului care apoi era redata pe un monitor deosebit de performant. Astfel, bebelusii precum micutul din imagine in varsta de numai sapte luni au demonstrat foarte clar ca sunt capabili sa diferentieze numerele si jucariile care le-au fost aratate pe ecranul unui televizor. Pana de curand, specialistii erau convinsi ca bebelusii pot face asta abia in jurul varstei de doi ani. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.