Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu a acuzat ieri CNSAS si Directia Generala de Informatii a Apararii(DGIA) de complicitate in tainuirea datelor ce pot demonstra colaborarea presedintelui Basescu cu Securitatea. "Intr-o interventie tel
Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu a acuzat ieri CNSAS si Directia Generala de Informatii a Apararii(DGIA) de complicitate in tainuirea datelor ce pot demonstra colaborarea presedintelui Basescu cu Securitatea. "Intr-o interventie televizata, presedintele Traian Basescu a afirmat ca generalul Constantin Croitoru, seful DGIA, i-a confirmat ca nu a primit de la CNSAS nici o cerere privind predarea catre aceasta institutie a documentelor privind colaborarea sa cu Securitatea aflate in arhiva MApN", a atras atentia Constantinescu. El a explicat ca afirmatia generalului Croitoru este in totala contradictie cu afirmatiile mentionate in adresa CNSAS pe care am primit-o sub semnatura presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu. "Atunci am fost instiintat ca "au fost solicitate detinatorilor de fond arhivistic provenind de la fostele organe represive ale statului (SRI, SIE si serviciul Arhive si Documentare Militara), toate materialele mentionate in continutul petitiei Dumneavoastra" si ca "pana in momentul redactarii prezentei, singura institutie care a dat curs adreselor noastre a fost SRI", a insistat Constantinescu. El a sustinut ca, in aceasta situatie, exista doar trei posibilitati: fie presedintele Romaniei minte, fie minte seful Directiei Generale de Informatii a Apararii din MApN sau seful CNSAS.
De altfel, si presedintele organizatiei Bucuresti a PSD, Sorin Oprescu, a sustinut ca seful statului are dosar de urmarire informativa la fosta Securitate. si ca este o chestiune de timp pana cand acest dosar va fi facut public. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.