Ryad Hussein al Khafaji, arestat zilele trecute, a recunoscut ca este autorul atentatului din luna aprilie a.c., de la Nassyria, in care si-au pierdut viata patru militari italieni si caporalul roman Bogdan Hancu, relateaza ziarul italian Il Giornale
Ryad Hussein al Khafaji, arestat zilele trecute, a recunoscut ca este autorul atentatului din luna aprilie a.c., de la Nassyria, in care si-au pierdut viata patru militari italieni si caporalul roman Bogdan Hancu, relateaza ziarul italian Il Giornale.
Potrivit biroului guvernatorului irakian din Dhi Qar, Ryad Hussein al Khafaji ar fi recunoscut "ca a urmat un antrenament specific pentru a comite atentate de acest fel si ca a mai comis si alte atentate, in alte locuri". Purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei irakiene Dhi Qar a confirmat ca in urma unei perchezitii efectuate la domiciliul lui al Khafaji au fost descoperite arme si materiale pentru fabricarea bombelor.
Potrivit cotidianului Il Giornale, barbatul ar fi marturisit ca a amplasat personal dispozitivul explozibil care i-a ucis pe loc pe caporalul roman Bogdan Hancu, din compania de Politie Militara, si pe alti trei militari italieni aflati alaturi de el in misiune de patrulare la Nassiriya.
Un al patrulea militar italian a murit cateva zile mai tarziu, din cauza ranilor grave suferite in atentatul de la 27 aprilie.
Al Khafaji a precizat ca a detonat de la distanta bomba amplasata la marginea drumului, in momentul trecerii convoiului fortei multinationale. Cel de-al doilea dintre cele patru vehicule blindate a fost lovit din plin de explozie. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.