Nationala de tineret a Romaniei a plecat spre Wilhelmshaven avand nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a accede la barajul pentru Campionatul European din vara anului viitor, dar declaratiile au fost extrem de pompoase, fotbalistii laudandu
Nationala de tineret a Romaniei a plecat spre Wilhelmshaven avand nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a accede la barajul pentru Campionatul European din vara anului viitor, dar declaratiile au fost extrem de pompoase, fotbalistii laudandu-se ca merg sa bata Germania la ea acasa. S-au intors cu plasa plina, bifand inca un esec la acest nivel, insa rusinos este modul in care s-a produs infrangerea de pe Stadionul "Jade". Cu o linie defensiva formata din jucatori cu nume in Divizia A si cu un portar rezerva la Rapid, elevii lui Emil Sandoi au fost luati pe sus de nemti inca din primele minute, iar gafele din tabara noastra le-au permis gazdelor sa ajunga la un categoric 3-0 la pauza. Mai intai Gomes a profitat de o respingere gresita a lui Minca si l-a devansat pe Moti pentru 1-0, apoi acelasi fundas dinamovist a facut un tandem comic cu rapidistul Marius Constantin (foto), cei doi fiind umiliti la golurile reusite de Holmes, celalalt "varf" al nemtilor. Ca sa fie tacamul complet, "tricolorii mici" au ramas si in zece oameni din minutul 35, Cristian Sapunaru fiind eliminat direct de catre arbitrul belgian. Fundasul rapidist, preferat timisoreanului Sorin Radoi, si-a faultat adversarul direct, apoi a continuat sa-l tina si sa-l impinga cu capul, nestiind ca la acest nivel, in scop educativ, deciziile disciplinare sunt mai dure. Echipa lui Sandoi a scos capul de la cutie de-abia in minutul 45, cand Andrei Cristea a scapat singur cu Rensing, dar, ca si la meciul cu Irlanda de Nord, a ratat cu seninatate. Radu Stefan a punctat golul de onoare pentru "tricolorii mici", dar aceasta reusita se pare ca i-a enervat mai rau pe nemti, care au mai punctat de doua ori pana la finalul intalnirii, care s-a incheiat cu o iesire din scena a nationalei de tineret a Romaniei extrem de rusinoasa. Grupa a 10-a s-a incheiat cu Germania castigatoare, cu 6 puncte, urmata de Romania, cu 3 puncte, si Irlanda de Nord, cu 0 puncte.
"Germania i-a maturat pe romani"
Presa germana de ieri a alocat spatii destul de mari partidei de marti seara, apreciind ca gazdele au facut cel mai bun meci din ultimii ani. "Aratand un fotbal sclipitor, echipa de tineret a Germaniei a facut cel mai bun meci din ultimii ani, invingand Romania cu scorul de 5-1 si calificandu-se astfel in barajul de calificare la Campionatul European din 2007", a scris Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Cotidianul german adauga ca "pe romani i-au lasat nervii", facand referire la cartonasul rosu primit de Cristian Sapunaru. "Romanilor le ajungea si un rezultat de egalitate pentru a accede la baraj, dar dupa o jumatate de ora i-au lasat nervii, iar Sapunaru a fost eliminat", mai scrie FAZ. "Echipa a jucat perfect in prima repriza. A fost fantastic, iar victoria este pe deplin meritata", a declarat antrenorul Dieter Eilts, la finalul partidei. Atacantul Patrick Helmes, care a marcat doua goluri impotriva Romaniei, a afirmat ca evolutia formatiei sale a surprins pe toata lumea. "Nimeni nu se astepta, inainte de meci, sa jucam atat de bine. Am meritat pe deplin sa castigam", a spus Helmes, citat de site-ul oficial al Federatiei Germane de Fotbal (DFB). Alte titluri din presa germana despre meciul Germania - Romania sunt urmatoarele: "Helmes a stralucit cu Romania" (Kolner Stadt Anzeiger), "A fost fantastic" (Frankfurter Allgemeine Zeitung), "Meci de gala pentru echipa de tineret" (Stuttgarter Nachrichten), "Germania straluceste" (www.sport1.de), "Germania i-a maturat pe romani" (www.onsport.t-online.de). (B.G.)
GERMANIA - ROMANIA 5-1 (3-0)
Au marcat: GOMES (14), HELMES (28, 44), CASTRO (82), HUNT (86) / R. STEFAN (74)
Stadion: "Jade", Wilhelmshaven; spectatori: 1000.
GERMANIA: Rensing - Reinhardt, Brzenska, Matip, Schonheim (61 Ottl) - Castro, Polanski, Trochowski (83 Hunt), Hilbert - Gomez, Helmes. Antrenor: Dieter Eilts.
ROMANIA: Minca - Sapunaru, M. Constantin, Moti, Pulhac - Prepelita, Herea (59 D. Varga) - Surdu, G. Florescu ( 43 R. Stefan), Keseru (78 Chiacu) - A. Cristea.
Cartonase galbene: Brzenska (32) / Herea(27), Minca (29), Moti (31), M. Constantin (54).
Cartonas rosu: Sapunaru (35).
Au arbitrat: S. Gumienny - A. Verstraeten, D. Gilon (toti din Belgia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.