Acum doi ani, terasa La Motoare a gazduit concertul inedit al lui Dorit Chrysler, in cadrul evenimentului "Zilele Vienei la Bucuresti". Cu aceasta ocazie, am facut cunostinta cu tereminul si cu muzica pe care o poate produce atingerea campului electromagnetic. In perioada 8-9 septembrie, incepand cu ora 20.00, terasa La Motoare devine teritoriul de exprimare al audio-vizualului ceh, destul de necunoscut publicului roman. Doua seri care nu trebuie ratate. Doua seri, doua formatii, doua stiluri care nu s-au mai auzit/vazut la noi. Moimir Papalescu and The Nihilists si Tata Bojs, despre ei este vorba, despre New-Wave-Electro-Future-Rock'n'Roll si Electro-Pop-Rock Melodic.
The Nihilists sunt de trei ani trupa care domina scena de muzica underground din Cehia. Grupul, format din Moimir Papalescu (partea electro), La Petite Sonja (voce) si Hank Jesus Manchini (chitara), a absorbit de-a lungul vremii elemente disco, punk, electro si rock. Rezultatul: un stil "gatit" in spiritul camp, retro, dar, in acelasi timp, futurist. Un cocktail postmodern din muzica si look-ul anilor '80, kitsch, agresivitate, naivitate, SF si horror. Un amestec intre ce inseamna imagine si imaginatie, transpus in planul de exprimare al audio-vizualului.
Tata Bojs este una dintre cele mai populare formatii din Cehia. Si nici nu e de mirare, avand in vedere ca stilul abordat este un mix intre un pic de Franz Ferdinand, un pic de The Cure, totul amestecat cu ceva Radiohead, elemente rock, pop, electro si proiectii video; sunt apropiati ca stil de The Nihilists, dar mai soft si cu un sound mai unitar si masiv. Tata Bojs probabil ca isi vor promova ultimul album, "Nanoalbum", si pe scena romaneasca. Cele 17 piese care alcatuiesc albumul formeaza, de fapt, o poveste utopica ce se petrece in viitor. Cainele robot HAL9000 este povestitorul, cel care ne prezinta concepte din nanotehnologie, ne vorbeste despre stapanul lui, iTom, si despre iubita acestuia, Elisabeth, care este tehnofoba, despre profesorul schizofrenic Dot si ajutorul sau, 90-60-90. Un album original, cu parti amuzante, dar si cu o atmosfera dark.
La Motoare, 8-9 septembrie, ora 20.00. Intrare libera!