Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca sindicatele din invatamant sunt interesate de un singur lucru, si anume cresterile salariale, aratand o mai mica preocupare pentru investitiile in invatamant si calitatea actului educational, tra
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca sindicatele din invatamant sunt interesate de un singur lucru, si anume cresterile salariale, aratand o mai mica preocupare pentru investitiile in invatamant si calitatea actului educational, transmite Mediafax. "As vrea sa cred ca aceeasi preocupare exista si pentru investitii - la care ar trebui sa ajute ca ele sa avanseze -, si pentru calitatea actului didactic, si pentru selectia cadrelor didactice. Toate aceste lucruri formeaza ansamblul educatiei, nu numai salariile", a spus seful Executivului. El a mai aratat ca acordul incheiat anul trecut de Guvern cu sindicatele din invatamant a fost respectat. Seful Executivului a afirmat ca a trimis spre dezbatere confederatiilor sindicale, inclusiv a sindicatelor din invatamant, o propunere privind ierarhizarea salariatilor bugetari, dar ca acestia nu au ajuns la nici o concluzie. "Fiecare categorie de salariati bugetari din Romania considera ca ea este cea mai importanta si trebuie platita la cel mai inalt nivel (...). Este foarte comoda o pozitie egoista de tipul: noi, sindicatele din invatamant, vrem sa beneficiem de o majorare salariala si restul sa-si vada de treaba", a precizat Tariceanu. Sindicatele din invatamant s-au intalnit, recent, cu reprezentantii Guvernului, pentru a discuta despre o oferta concreta in ceea ce priveste majorarile salariale cerute. La capatul a doua ore de discutii, guvernantii nu au prezentat nici o oferta concreta privind majorarile salariale solicitate de profesori, urmand ca, saptamana viitoare, sa aiba loc o noua intalnire. Sindicatele din invatamant amenintau, la sfarsitul lunii august, cu boicotarea inceputului de an scolar daca, pana pe 15 septembrie, Guvernul nu va respecta acordul incheiat in noiembrie 2005, liderii organizatiei nefiind de acord cu renegocierea acestui protocol.
Potrivit Executivului, salariile personalului didactic sau nedidactic urmau sa fie majorate cu aproape 12% (cu 5,5% la 1 ianuarie 2006 fata de nivelul din decembrie 2005 si cu 6% de la 1 septembrie 2006, fata de august 2006). In urma acestor majorari succesive, salariul mediu al cadrelor didactice ar urma sa creasca cu peste 1.250.000 lei vechi. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.