PSD BUCURESTI - Profetii despre dosarul lui Basescu
Liderul PSD Bucuresti Sorin Oprescu a declarat ieri ca ""este o chestiune de timp pana cand dosarul domnului presedintele Traian Basescu va iesi la iveala"". El este convins de acest lucru spunand ca ""insusi presedintele tarii a recunoscut ca a avut legaturi cu Securitatea, dar nu a colaborat"". Oprescu a mentionat ca seful statului a incercat sa evite acest subiect, dar presiunea opiniei publice l-a obligat pe acesta sa dea unele raspunsuri, care, in opinia sa, sunt neconvingatoare. Liderul PSD a sustinut ca dosarul de urmarire ""exista cu siguranta undeva"".

NOUL COD PENAL - Iliescu ii scrie presedintelui
Liderul senatorilor PSD, Ion Iliescu, a facut ieri publica scrisoarea trimisa in luna iunie presedintelui Traian Basescu, in care ii solicita sa utilizeze prerogativele prezidentiale pentru a remedia criza amanarii noului Cod Penal, rezultata din ""ambitiile subiective"" ale ministrului Justitiei. Iliescu a facut publica scrisoarea pentru ca seful statului nu i-a trimis nici un raspuns. El ii cere lui Basescu sa restabileasca ""ordinea fireasca a prioritatilor reformei justitiei"".
DOSARIADA - Ingrijorare printre socialistii europeni
Vicepresedintele socialistilor din Parlamentul European (PE), Jan Marinus Wiersma, sustine ca este ingrijorat de ""isteria"" deconspirarii Securitatii din Romania, sfatuindu-i pe politicienii romani ""sa fie atenti cu trecutul"", pentru ca nu pot trimite la inchisoare ""toti fostii membri PCR"". Sunt ingrijorat de aceasta isterie din Romania. Nu ar trebui sa devina o vanatoare de vrajitoare"", a afirmat Wiersma. El a mai spus ca ""romanii ar trebui sa stie tot ce s-a intamplat in timpul lui Ceausescu"", insa trecutul nu poate fi pus intr-o cutie neagra care sa fie uitata.
SPONSORIZARE - Patriciu va fi sanctionat de PNL
Dinu Patriciu a incalcat Codul Etic al PNL a declarat, pentru Mediafax, presedintele Comisiei de etica a partidului, ministrul Adrian Iorgulescu. ""Comisia a considerat ca gestul domnului Patriciu de a sponsoriza un partid aflat in competitie electorala cu PNL, in 2004, contravine articolului 6 din Codul etic al PNL"", a declarat Iorgulescu. Potrivit acestuia, comisia pe care o conduce va recomanda urmatoarei Delegatii Permanente a formatiunii
""o anumita sanctiune"", pe care
nu a vrut sa o anunte.