Copresedinta Ligii Pro Europa Smaranda Enache a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca i s-au cerut de catre CNSAS la jumatatea lunii august date personale pentru efectuarea unor cercetari, informeaza Mediafax. "Am primit in data de 16 august
Copresedinta Ligii Pro Europa Smaranda Enache a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca i s-au cerut de catre CNSAS la jumatatea lunii august date personale pentru efectuarea unor cercetari, informeaza Mediafax. "Am primit in data de 16 august o solicitare din partea CNSAS pentru verificarea calitatii posibile de colaborator al Securitatii in baza Legii 187 articolul 2 litera y, care se refera la persoane cu functii de conducere inclusiv membri din Consilii de Administratie din Regii Autonome, companii nationale si societati comerciale, precum si membri ai conducerii fundatiilor, asociatiilor si filialelor care activeaza pe teritoriul Romaniei si fondatorii acestora. Nu am avut timp sa ma consult cu colegii mei care conduc asociatii sau fundatii, nu stiu cati dintre noi au primit asemenea solicitari, dar evident ne supunem legii", a declarat Enache. Smaranda Enache se afla pe lista "Voci curate" a Asociatiei Civic Media.
Smaranda Enache a precizat ca isi va face public dosarul de Securitate. "Au inceput aceste verificari in legatura cu posibila mea calitate de agent sau colaborator al politiei politice comuniste si, ceea ni se cere, este o copie a cartii de munca certificata notarial, un Curriculum Vitae amanuntit si o copie a cartii de identitate. Aceste lucruri le voi trimite, evident, la CNSAS in cel mai scurt timp, iar de indata ce va aparea raspunsul CNSAS si dosarul pe care il am sau nu il am, il voi face public pentru ca sa il cunoasteti in integralitatea sa", a adaugat Smaranda Enache. Ea a precizat ca nici un alt membru al conducerii Ligii Pro Europa nu a primit o asemenea solicitare, nici macar Csiky Boldizsar, cel care impreuna cu Enache asigura copresedintia Ligii. "Singura persoana care a fost mentionata pe lista Civic Media a fost Istvan Haller, alaturi de mine. Noi am fost cei doi de pe lista Civic Media ca lideri de opinie a caror verificare s-a solicitat in respectivul pachet", a mai spus Smaranda Enache. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.