La Parlamentul European de la Strasbourg a avut loc ieri, vernisajul expozitiei de fotografie "Sibiu. Tanar din 1191", primul eveniment international de prezentare a orasului Sibiu in contextul desemnarii sale drept Capitala Culturala Europeana in 2
La Parlamentul European de la Strasbourg a avut loc ieri, vernisajul expozitiei de fotografie "Sibiu. Tanar din 1191", primul eveniment international de prezentare a orasului Sibiu in contextul desemnarii sale drept Capitala Culturala Europeana in 2007. Expozitia este organizata de catre Guvernul Romaniei, impreuna cu grupul de euro-observatori romani din Parlamentul European, beneficiind de sprijinul E.S Erna Hennicot-Schoepges, parlamentar european si fost ministru al Culturii din Luxemburg. Expozitia cuprinde o selectie de 24 de lucrari ale fotografilor Dragos Lumpan, Dumitru Budrala, Lucky Sandulescu, Stefan Jammer si Viorel Frangulea. Imaginile vernisate surprind perspectivele personale ale fotografilor asupra fatetelor eclectice ale orasului fondat in urma cu 815 ani, in care clasicul si modernul se amesteca misterios.
Gazduita in galeria de Sud a Parlamentului, expozitia poate fi vizitata si astazi, urmand apoi un traseu itinerant care include si Patras (Grecia), capitala Culturala Europeana in acest an. Expozitia "Sibiu. Tanar din 1191" va fi inaugurata in prezenta E.S Erna Hennicot-Schoepges, a lui Marius Harta, insarcinat cu afaceri al Delegatiei Romaniei la Uniunea Europeana si Klaus Werner Johannis, primarul Sibiului, a grupului de euro - parlamentari romani, precum si a membrilor legislativului european. Anuntul despre vernisajul de la Strasbourg vine la doar o zi dupa ce ministrul Culturii a anuntat intr-o conferinta de presa ca este nemultumit de activitatea firmei GAV Scholz&Friends, desemnata sa se ocupe de promovarea evenimentului "Sibiu, Capitala Culturala Europeana". In acest sens, Sergiu Nistor, Comisar pentru programul "Sibiu, CCE 2007" a tinut sa precizeze ca a fost respectat calendarul de pregatire a campaniei, in cursul lunii septembrie urmand sa aiba loc evenimente de promovare la Patras, pe 14 septembrie, iar la Viena pe 26 septembrie. "Domnului ministru i se va prezenta spre aprobare propunerea de promovare a programului (produse, creatii, media plan etc.) pana la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca la inceputul lunii octombrie campania sa fie prezentata public si demarata. Regret ca din cauza programarii dupa conferinta de presa a sedintei de colegiu - in care aceste lucruri urmau sa-i fie prezentate d-lui ministru - domnia sa nu a fost in masura sa dea detaliile cerute de jurnalisti."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.