Majoritatea celor care au incercat sa apeleze ieri-dimineata numere apartinand operatorului de telefonie mobila Orange s-au lovit de mesajul ""Retea ocupata"". Desi apelurile vocale au fost imposibile, SMS-uri s-au putut trimite. Cauza: probleme soft
Majoritatea celor care au incercat sa apeleze ieri-dimineata numere apartinand operatorului de telefonie mobila Orange s-au lovit de mesajul ""Retea ocupata"". Desi apelurile vocale au fost imposibile, SMS-uri s-au putut trimite. Cauza: probleme software.
In Bucuresti, reteaua a fost ocupata, cu cateva mici exceptii. Din reteaua Orange puteau fi apelati fara prea mari probleme abonati RDS. Daca apelai de pe Orange pe Connex, telefonul suna, in schimb nu reuseai sa te auzi cu persoana de la celalalt capat al firului. Si apelurile de la Orange spre RomTelecom au ajuns cu mare greutate la ""destinatie"". In schimb, apelurile din orice retea catre Orange au fost imposibile (cu foarte putine exceptii) pana la ora 14:30. Cei mai multi apelanti primeau mesajul de retea ocupata, insa au existat cazuri cand s-a auzit in receptor: ""Numarul format nu exista"". Intr-un comunicat de presa, operatorul de telefonie mobila spune ca problemele s-au facut simtite mai ales in Capitala. Cu toate acestea, si abonatii din alte zone ale tarii au avut probleme. In Ilfov si in Giurgiu, problemele au fost similare cu cele din Bucuresti.
CAUZA. ""Se pare ca programul informatic care gestioneaza apelurile in zona Bucuresti s-a blocat. Echipa noastra de ingineri din departamentul tehnic, impreuna cu echipa Alcatel, care administreaza echipamentele, a identificat o disfunctionalitate software la una dintre principalele centrale tehnice din Capitala"", s-au rezumat sa explice reprezentantii operatorului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.