Poate ca atunci cand ne avertiza ca nu vom avea un meci usor in Albania Piturca nu se baza atat pe asa-zisa valoare de ultima ora a adversarilor, cat mai degraba pe propriile deficiente de selectie si pregatire, pe care probabil ca si le-a intuit. Ju
Poate ca atunci cand ne avertiza ca nu vom avea un meci usor in Albania Piturca nu se baza atat pe asa-zisa valoare de ultima ora a adversarilor, cat mai degraba pe propriile deficiente de selectie si pregatire, pe care probabil ca si le-a intuit. Jucatorii croatului Otto Baric, desi n-au prins una din zilele lor bune in care fosta vice-campioana europeana sau alte echipe mai de soi ale continentului, au dominat timp de mai bine de o ora, fara a-si crea mari ocazii de gol prin atacantii proprii, ci doar prin repetatele balbaiei ale fostului portar Bogdan Lobont. In tot acest timp jucatorii, cica responsabili cu linia de mijloc si de atac, s-au complacut in gafe si nesincronizari, in haos si infantilism, hibe din care nu avea cum sa rezulte nici o ocazie mai acatarii de gol. In centrul acestei demente aproape colective s-au aflat, alaturi de deja amintitul Lobont, ceilalti doi prieteni ai acestuia, Mutu si Contra, primul debordand parca de nesimtire, iar celalalt de propria-i suficienta, una pe care doar selectionerul nu i-o intelege. In aceste conditii doar o minune ne putea salva. Pana la urma au fost chiar doua! Mai intai in minutul 65 cand un albanez ratacit a vrut sa dea o pasa spre propriul portar, insa mingea a fost interceptata de, pana atunci, inexistentul Dica, cel care cu aceasta ocazie a si inscris, apoi cand Florentin Petre a fost impins in careu de un alt ageamiu de-al batranului Baric, bun prilej pentru Mutu sa transforme lovitura de la 11 metri ce se impunea. Cam asta a fost, cum se spune, filmul meciului, insa dincolo de acesta se ascunde o realitate dintre cele mai crunte, anume ca in actuala conjunctura avem o echipa nationala absolut penibila, depravata de un selectioner de jalnica factura umana si, mai ales, bantuita de disensiunile deja prea vizilbile dintre doua mari grupuri de jucatori, lucruri asupra va trebui sa se insiste pana nu va fi prea tarziu.
Albania - Romania 0-2 (0-2)
Au marcat: DICA (65), MUTU (75p); stadion: "Qemal Stafa", Tirana; spectatori: 13.000.
ALBANIA: Beqaj - Dallku, Beqiri, Cana, Curri - Hasi - Lala (Muka 78), Skela (Aliaj 64), Haxhi - Igli Tare, Bogdani (Kastrati 62). Antrenor: Otto Barici.
ROMANIA: Lobont - Contra, Ghionea, Chivu, Rat - Codrea, Rosu (Margaritescu 90) - Fl. Petre, Dica, Mutu (Nicolita 86) - Marica (Ganea 79). Antrenor: Victor Piturca.
Cartonase galbene: Igli Tare 20, Bogdani 40, Hasi 45+2, Curri 74, Beqiri 82, Cana 83, Kastrati 85 / Rosu 68, Contra 70
Au arbitrat: S. Gumienny - A. Verstraeten, D. Gilon (toti din Belgia).
Clasament Grupa G
BULGARIA - SLOVENIA 3-0 (0-0)
Bojinov 58, M. Petrov 70, Telkiski 80
OLANDA - BELARUS 3-0 (1-0)
Van Persie 32, 72, Kuijt 90
ALBANIA - ROMANIA 0-2 (0-0)
N. Dica 65, Mutu 75p
1. Olanda 2 2 0 0 (4-0) 6
2. Bulgaria 2 1 1 0 (5-2) 4
3. Romania 2 1 1 0 (4-2) 4
4. Albania 2 0 1 1 (2-4) 1
5. Belarus 2 0 1 1 (2-5) 1
6. Luxemburg 1 0 0 1 (0-1) 0
7. Slovenia 1 0 0 0 (0-3) 0
Meciuri 2006
Romania - Belarus, Bulgaria - Olanda, Slovenia - Luxemburg (7 octombrie), Belarus - Slovenia, Luxemburg - Bulgaria, Olanda - Albania (11 octombrie)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.