Guvernul a decis, in sedinta de ieri, simplificarea procedurilor de inmatriculare a autovehiculelor printr-o ordonanta care modifica OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, in cazul instrainarii unui vehicul, radierea, autorizar
Guvernul a decis, in sedinta de ieri, simplificarea procedurilor de inmatriculare a autovehiculelor printr-o ordonanta care modifica OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, in cazul instrainarii unui vehicul, radierea, autorizarea provizorie si reinmatricularea vor fi comprimate intr-un singur demers, denumit inmatriculare continua, prin care autoturismul nu va mai trece prin faza de radiere, ci vor fi transcrise doar datele noului proprietar. Comerciantii autorizati de vehicule noi vor putea, in baza noilor prevederi legislative, sa ofere clientilor, odata cu vehiculul achizitionat, si placutele si certificatul de inmatriculare. In plus, taxele aferente inmatricularii vor putea fi achitate la ghiseele de inmatriculare, iar cetatenii nu vor mai fi obligati sa se deplaseze la diferite banci, trezorerii, directii de impozitare si taxe locale, potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Totodata, se are in vedere si reducerea numarului de acte legalizate solicitate la inmatriculare si inlocuirea acestora cu verificarea pe cale informatica. Astfel, in prima etapa, procedura se va aplica pentru verificarea efectuarii inspectiei tehnice periodice si a incheierii politei RCA. Actul normativ nu modifica prevederile referitoare la procedurile pentru numerele de leasing sau inmatriculari temporare.
Pe de alta parte, se simplifica procedura de examinare a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere. Oana Marinescu a spus ca se va renunta la prezentarea dovezii de absolvire a cursurilor primare de invatamant obligatoriu. Examinarea psihologica va fi efectuata inainte de inscrierea la o scoala de soferi. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.