Autoritatile de la Sofia, aflate intr-o activitate intensa de lobby la Bruxelles, au tinut sa le-o ia inainte vecinilor romani pana in raport. Astfel, premierul bulgar, Serghei Stanisev (foto), a participat marti la Strasbourg la sesiunea plenara
Autoritatile de la Sofia, aflate intr-o activitate intensa de lobby la Bruxelles, au tinut sa le-o ia inainte vecinilor romani pana in raport.

Astfel, premierul bulgar, Serghei Stanisev (foto), a participat marti la Strasbourg la sesiunea plenara a Legislativului european, ocazie cu care s-a intalnit atat cu presedintele PE, Joseph Borell, cat si cu seful Colegiului de Comisari, Jose Manuel Durao Barroso. Atitudinea lui a fost destul de diferita comparativ cu a celor doi ministri romani care, la numai o zi distanta, s-au prezentat la Bruxelles ca sa dea ultimele explicatii inainte de 26 septembrie.
CU TUPEU. Stanisev a tinut mortis sa le readuca aminte oficialilor europeni de ""eforturile si sacrificiile"" poporului bulgar, subliniind ca spera ca acestea vor fi ""respectate"", relateaza AFP. Destul de indraznet, premierul bulgar a simtit nevoia sa-i dea replica chiar lui Barroso, cand acesta a pomenit ca in anumite domenii ""vor exista cel mai probabil masuri suplimentare"", adica clauze de salvgardare. Stanisev s-a intrebat care este rolul acestor clauze, lasand sa se inteleaga ca ele nu fac decat sa raspunda atitudinii cetatenilor europeni, ostili procesului de extindere. ""Transformam aderarea Bulgariei intr-o imagine care sa poata fi vanduta opiniei publice din unele tari europene"", a replicat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.