Gheorghe Muresan, fost jucator de baschet in NBA, a criticat dur implicarea statului in sportul scolar din Romania, intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la Targoviste. "Statul roman nu face, deocamdata, nimic pentru copii. Nu exista sport in sco
Gheorghe Muresan, fost jucator de baschet in NBA, a criticat dur implicarea statului in sportul scolar din Romania, intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la Targoviste. "Statul roman nu face, deocamdata, nimic pentru copii. Nu exista sport in scoli. Ce fac copiii dupa ce termina cursurile? De ce au nevoie copiii ca sa se intoarca fericiti la scoala? Ce ii mai atrage pe copii? Sportul. Exista sport in scoli? Nu exista. Pana cand n-o sa avem sport in scoli, n-o sa avem sport. Ministerul Educatiei ar trebui sa se ocupe sa fie si sport in scoli", a mai precizat Ghita Muresan. El a adaugat insa ca elevii romani sunt foarte bine pregatiti la celelalte materii de studiu, insa sportul este "zero" in scolile romanesti. Fostul jucator in NBA, Gheorghe Muresan, coordoneaza doua antrenamente de pregatire cu micutii baschetbalisti damboviteni de la Clubul MCM Targoviste, in cadrul salii Clubului Sportiv Scolar Targoviste. Evenimentul este organizat de Ambasada SUA la Bucuresti in colaborare cu Clubul MCM Targoviste. "Big Ghitza" are o scoala de baschet la Cluj si este implicat in multe activitati legate de miscarea sportiva juvenila. El a precizat ca i-a fost propus postul de selectioner al nationalei masculine de baschet, pe care l-a refuzat din cauza proiectelor pe care le are in desfasurare in Romania si SUA. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.