Orice om mai ingrijit, cu venituri medii sau peste medie e normal sa fie mai pretentios, mai ingrijit, sa aleaga locurile unde merge sa manance sau sa se distreze. Orice persoana care are respect de sine ar trebui sa aiba o atitudine exemplara, sa se
Orice om mai ingrijit, cu venituri medii sau peste medie e normal sa fie mai pretentios, mai ingrijit, sa aleaga locurile unde merge sa manance sau sa se distreze. Orice persoana care are respect de sine ar trebui sa aiba o atitudine exemplara, sa se imbrace curat si atent fara a incerca sa fie extravagant sau sa iasa in evidenta cu orice pret.
De multe ori lucruri de genul au fost denumite ca fiind FITZE. Nu e tocmai exact. ""Fitzele"" sunt altele. Cluburi de fitze, restaurante de fitze, haine si ochelari de fitze sau chiar un loc numita€¦ ""La Fitze"". Ca de obicei nu ma astept sa impac toata lumea cand scriu un articol asa ca de data asta am sa incerc sa scriu PRO, dar si CONTRA despre acest subiect.
PRO FITZE. Sunt oameni carora nu le place sa vada un film in conditii insalubre. Cele mai multe cinematografe au ramas la stadiul anilor a€˜70. Instalatiile de sunet sunt inferioare unui difuzor de televizor alb-negru Sirius, scaunele sunt cojite sau rupte, iar pe jos este un permanent covor de seminte. Nu merg in restaurante unde fetele de masa se schimba
o data la patru ani, ciorba are acelasi gust ca e de pasare, porc sau perisoare, iar chelnerii au o
atitudine jignitoare. Nu le plac cluburile in care mirosul pestilential te loveste de la intrare, minorii consuma alcool sau scandalurile sunt la ordinea seri. Nu se imbraca nici de la magazine ce vand haine ce te tin maximum 2-3 saptamani. Le place sa mearga la cinema intr-un loc curat si spatios, cu un sunet bun. Sa manance in conditii de igiena maxima si sa fie serviti bine. Lucrurile astea ii transforma pe acesti oameni in fitosi? Nu cred. As fi bucuros ca tot mai multa lume sa aiba ""fitze"" de astea. Daca am cere mai mult am primii cu timpul mai mult. Serviciile s-ar imbunatati si mult trambitata intrare in Uniunea Europeana ar fi justificata si din acest punct de vedere.
CONTRA ""FITZE"". Daca ati fost vreodata intr-un club de acest gen sau macar ati vazut cateva secvente la televizor sunt convins ca ati ramas surprinsi de ce fete sunt acolo. Arata perfect, par stilate si sunt bombe sexy. Atatea fete frumoase ca in Romania nu mai gasesti niciunde. Insa mai trebuie sa stiti ca multe dintre ele sunt persoane normale si banale care isi sacrifica trei-patru salarii de vanzatoare in Obor pentru doua tinute ce si le etaleaza sambata seara. E bine de stiut deasemenea ca in afara de banii de intrare in club nu mai au bani decat sa isi cumpere o apa plata sau o cola care din cand in cand e alimentata cu apa potabila de la toaleta. Ca scopul lor final e sa combine un tip cu bani care sa le scoata din viata mediocra ce o au.
In aceleasi locuri puteti vedea masini de zeci de mii de euro insa cele mai multe sunt facute cadou de parinti. Prea putini sunt tinerii ce au un bussines personal sau isi permit si sa faca plinula€¦
Unii dintre cei ce se afla in aceste locuri sunt atenti mai degraba la ""cine cu cine s-a cuplat"", ""cu ce e imbracata aia"" sau ""ce fotbalist e mai jmecher"".
Astfel se vede clar ca primii descrisi sunt oameni pretentiosi si dispusi sa munceasca pentru mai bine pe cand ceilalti sunt cei ce tin exclusiv la aparente, la ""fitze"". Din pacate, in Bucuresti si in tara ultima categorie e in crestere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.