Cotidianul german Bild a notat in editia sa de ieri ca pilotul Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, isi va anunta duminica, la Marele Premiu al Italiei, de la Monza, retragerea din activitate la incheierea sezonului 2006, inform
Cotidianul german Bild a notat in editia sa de ieri ca pilotul Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, isi va anunta duminica, la Marele Premiu al Italiei, de la Monza, retragerea din activitate la incheierea sezonului 2006, informeaza AFP. "Schumi se retrage", dupa 16 ani in Formula 1, titreaza cotidianul, care adauga ca anuntul va fi facut la Marele Premiu al Italiei din weekend, de la Monza. Potrivit Bild, pilotul in varsta de 37 de ani va mai participa la inca patru curse: Monza, Shanghai, Suzuka si Sao Paulo. Schumacher este sub contract cu Ferrari pana la sfarsitul anului 2006 si, desi italienii sunt pregatiti sa-i ofere un nou acord, germanul intretine misterul asupra intentiilor sale de mai multe luni. El a confirmat duminica trecuta ca va anunta la Monza decizia referitoare la viitorul sau. Directorul general al Formula One Group, Bernie Ecclestone, a anuntat, in 27 august, ca Schumacher se va retrage, dar declaratiile sale au fost dezmintite de Jean Todt, directorul general al echipei Ferrari. Alte ziare din Germania si din Italia nu sunt atat de sigure de retragerea celui mai titrat pilot de Formula 1 din istorie, dar anunta ca duminica se va sti cu siguranta ce va face Schumi la anul, pentru ca Ferrari isi va anunta pilotii pentru sezonul viitor. Pilotul german, aflat in prezent pe pozitia a doua in clasamentul mondial, la 12 puncte de liderul Fernando Alonso, a mentinut misterul, facand declaratii legate doar de acest sezon. "Cred ca sansele noastre de a rasturna situatia sunt bune. Multe lucruri se pot intampla in ultimele patru curse si cred ca avem toate motivele sa visam la cele doua titluri", a declarat Schumacher, care viseaza o iesire din scena in glorie, cu al optulea titlu mondial in buzunar. "Strategia noastra este de a ataca. Trebuie sa recuperam diferenta si singura modalitate de a face asta este de a pune presiune si de a ataca puternic", a mai spus pilotul lui Ferrari. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.