Inceputa vineri, la Mangalia, Gala Tanarului Actor si-a anuntat luni noapte laureatii. Spre surpriza multora, Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit, intr-un final, lui Toni Tecuceanu, pentru "Groparul" dupa o idee de Vasile Leac (la proba libe
Inceputa vineri, la Mangalia, Gala Tanarului Actor si-a anuntat luni noapte laureatii. Spre surpriza multora, Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit, intr-un final, lui Toni Tecuceanu, pentru "Groparul" dupa o idee de Vasile Leac (la proba liber aleasa), cel care oferise, in tratamentul scenic al textului impus (din "Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu), o versiune de "stand-up comedy" a unui personaj arhiprezent pe ecranele televizoarelor din Romania, si anume Gigi Becali.
Premiati la Gala HOP 2006 au fost, de asemenea, Silviana Visan, pentru "Ana Bodea - Sudor electric" de Ecaterina Oproiu (Premiul pentru cea mai buna actrita), Marin Grigore, Sorana Huidan si Mihaela Serban, pentru "Miinilor tale" dupa "Nunta insingerata" de Federico Garcia Lorca (Premiul pentru cel mai bun grup) Bogdan Ioan Saratean pentru "Mir" de Victor Dragan (Premiul Special al Juriului ("Sica Alexandrescu") si Premiul Timica, si Marian Adochitei (Premiul "Generatia asteptata" al ziarului "Cotidianul"). Revista "Observator cultural" si Teatrul Imposibil (Cluj) au decis sa acorde, in paralel cu Gala Tanarului Actor, un premiu in valoare de 500 RON pentru cea mai buna optiune repertoriala de text contemporan (romanesc sau strain) si adecvarea interpretarii la estetica piesei. Anul acesta, premiul ii revine lui Catalin Babliuc, pentru "Fres" de Cristian Neagoe.
Juriul a fost format din Felix Alexa, Stefan Iordache, Marius Manole, Cristina Modreanu si Emilia Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.