O fetita de aproape sapte ani care a disparut luni, in timp ce se juca pe malul Dunarii, in curtea bunicilor ei din Tulcea, a fost gasita aseara, inecata in apele fluviului. Batranii inca lucreaza la reconstructia casei lor, afectata de inundatii.

Un alt caz de disparitie la Tulcea. O fetita de 6 ani si 9 luni a disparut de langa curtea in care locuia pe malul Dunarii. Micuta a fost gasita aseara, inecata in fluviu. Unchiul fetitei sustine ca a participat in primele zile la cautarile lui Vlad Tudor, copilul disparut acum doi ani tot in Tulcea, langa Manastirea Cocos.

In prima noapte politistii au venit, au luat declaratii si-au plecat. A doua zi au cautat-o doar prin apa. Abia a treia zi, dupa ce-a plouat, a fost adus si un caine de urma. Era deja inutil. Numarul fortelor de politie a crescut de la o zi la alta, ajungand abia in ziua a patra la 40 de politisti si jandarmi. Desi, conform noilor proceduri de cautare a unui minor disparut, mobilizarea ar fi trebuit sa fie maxima inca de la primele ore.
Canareica Oana Andreea avea 6 ani si 9 luni si era din localitatea Cataloi, judetul Tulcea. Venise impreuna cu mama ei la bunici, in suburbia Tudor Vladimirescu - Tulcea. De aici a disparut in seara zilei de luni, 4 septembrie. Oana se juca in fata casei, aflata pe malul Dunarii.
De luni seara, bunicii si parintii o cauta disperati pe fetita. Prin apa, prin case parasite, prin vii si prin stuf. Dupa ce in primavara Dunarea le-a luat casa, intrebarea care i-a macinat pana la lacrimi si i-a facut sa-si petreaca noptile pe malul fluviului a fost: ""Oare acum ne-a luat si fetita?"". Confirmarea dramatica a venit aseara.
DISPARITIA. ""Oanei ii era frica de apa"", a spus de cum ne-a vazut bunicul stergandu-si lacrimile. Si bunica, ce deja umbla sub o basma cernita, sustine acelasi lucru. Ca fetitei ii era frica sa se apropie de Dunarea in care credea ca se ascunde ""Bau-bau"". Casa bunicilor, unde Oanei ii placea mult sa stea si de unde nu voia niciodata sa mai plece, se afla chiar pe malul Dunarii. Gardul este despartit de fluviu de o carare ce trece pe langa curti si apoi de un mal de pamant nivelat, lat de 4 metri, tinut de un dig de pietre.
Luni dupa-amiaza, Oana s-a jucat impreuna cu Ana - o fetita ce sta la vreo trei case mai in aval, pe aceste pietre. De-acolo aruncau un catel in apa. Ziceau ca asa il spala. In jurul orelor 18:00, partenera de joaca a fost chemata de o alta fetita. A plecat si a lasat-o pe Oana singura pe malul apei. ""Dar am vazut-o ca pleaca spre casa cu catelul in brate"", ne-a povestit Ana.
Pe la ""sase si ceva"" bunica a vazut-o ca se juca singurica, insa fetita era acum pe cararea ce trece pe langa curti. Batrana a vazut-o cand s-a dus la un vecin sa ceara un numar de telefon. Apoi, cand s-a intors, i-a spus sa intre in casa, ""dar ea m-a rugat sa o mai las"". Asa ca femeia a intrat in curte, sa-i puna de mancare omului care-i ajuta sa-si ridice din nou casa. Dupa care, ""pe la sase treizeci"", a iesit din nou afara sa-si cheme nepoata la masa. ""Ea se juca cu niste cutiute de plastic, pe carare, la cativa metri de poarta. Cand am chemat-o, le-a luat in brate si venea spre mine. Eu m-am intors si am intrat din nou in curte, ca-mi zisese ca vine. Dar n-a venit, si dupa vreo zece minute am iesit din nou. Nu mai era. Am strigat-o, am cautat-o prin vecini, dar nimic. De-atunci, ziua caut intr-una, iar noaptea stau si plang pe malul Dunarii.""

LA JOACA. Aici a fost vazuta ultima data fata