In urma articolului "Lacul disparut", publicat ieri de ZIUA, Primaria Capitalei ne-a trimis urmatorul drept la replica:
"Referitor la articolul "Lacul disparut" aparut in ziarul ZIUA din data de 05.09.2006 si semnat de Silviu Alupei, Com
In urma articolului "Lacul disparut", publicat ieri de ZIUA, Primaria Capitalei ne-a trimis urmatorul drept la replica:
"Referitor la articolul "Lacul disparut" aparut in ziarul ZIUA din data de 05.09.2006 si semnat de Silviu Alupei, Compartimentul pentru Relatia cu Mass-Media al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:
Primaria Municipiului Bucuresti nu are nici un fel de relatie cu numitul Tony Mikhael si nici cu societatea acestuia, S.C. Royal Romanian Corporation SA, care a concesionat terenul din lacul de acumulare Vacaresti, in urma cu trei ani, prin intermediul Ministerului Mediului.
Primaria Municipiului Bucuresti a refuzat si refuza sa preia obligatiile Ministerului Mediului in contractul de asociere pana la clarificarea situatiei juridice dintre societatea sus-numita si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.
Avizul dat de arhitectul sef al Capitalei este unul strict profesional, legat de reglementarea urbanistica a zonei si incadrarea in Planul Urbanistic General. La analiza in comisia tehnica de urbanism a documentatiei se iau in considerare argumentele strict profesionale, daca functiunile propuse sunt sau nu compatibile cu Regulamentul Local de Urbanism, dar in nici un caz Planul de Urbanism Zonal nu schimba regimul juridic al terenului, de care sunt responsabile alte autoritati.
Conform legii, arhitectul sef este obligat sa emita avizul premergator aprobarii prin hotarare a Consiliului General.
Primarul general al Capitalei nu va supune aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti Planul de Urbanism Zonal Vacaresti decat dupa clarificarea situatiei juridice dintre investitor si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.
Orice asociere intre primarul general si investitorul amintit ori intre Primaria Generala si firma acestuia nu este altceva decat o speculatie absurda.
In speranta ca prezentele precizari vor fi publicate in numarul de maine (n.r. - azi) al publicatiei dvs., va asiguram de o buna colaborare in continuare si ne exprimam disponibilitatea de a va furniza pe viitor informatii, pentru alte eventuale articole".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.