Tudor Chirila si Eugen Caminschi au anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca isi vor continua activitatea muzicala intr-o noua trupa, pe care o vor numi "Vama" si la care au fost cooptati deja Raul Cusac si inca doi instrumentisti, nenominalizat
Tudor Chirila si Eugen Caminschi au anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca isi vor continua activitatea muzicala intr-o noua trupa, pe care o vor numi "Vama" si la care au fost cooptati deja Raul Cusac si inca doi instrumentisti, nenominalizati pentru moment, relateaza Mediafax. "Nimeni nu a fost parasit, nimeni nu a fost dat afara", a tinut Chirila sa precizeze la inceputul intalnirii cu jurnalistii. El a negat declaratiile aparute in presa care sustineau ca ruptura s-ar fi produs brusc: "Divergentele si disensiunile dintre noi exista de trei ani. Sunt de natura muzicala si acestea au dus la despartirea noastra. Pur si simplu, consider ca Vama Veche in aceasta formula nu mai poate continua", a mai spus el. "Au fost multe motive, multe reprosuri, s-au zis cuvinte grele", a completat Caminschi.
Un alt motiv care a dus la aceasta intamplare este dorinta muzicienilor de a merge pe drumuri separate, a adaugat Caminschi, facand referire la Liviu Manescu, Razvan "Lapi" Lupu si Traian Balanescu. "Acum cateva luni, cei trei au format un proiect paralel", a declarat el.
"Noi ne vom numi de astazi, simplu, <<Vama>>", a spus Tudor Chirila, explicand ca ar fi o forma de egoism ca structura care i-a consacrat sa fie ingropata odata cu despartirea de formatie. De asemenea, el a mai spus ca nu l-ar deranja daca ceilalti trei acum fosti membri ai formatiei Vama Veche ar continua sub aceeasi titulatura, chiar daca impreuna cu Eugen Caminschi se considera indreptatit sa faca acelasi lucru. "Am decis sa nu continuam sub numele <<Vama Veche>>, desi eu sunt autorul versurilor a 55 dintre piese", a mai zis el. De asemenea, el a anuntat ca vor continua sa interpreteze piesele care tin de repertoriul "Vama Veche", mai putin cele la care nu si-au adus nici o contributie, cum ar fi "Ana". "Toata lumea poate canta piesele", a mai spus el atunci cand s-a pus problema daca cei trei instrumentisti ramasi vor putea interpreta in concerte aceleasi cantece.
"Ne vedem joi"
Noua formula "Vama" s-a miscat repede, astfel ca o cantare pe care "Vama Veche" urma sa o sustina vineri, la Targu Mures, a fost transformata in concert de inaugrare a noii trupe. Intrebati daca, pe viitor, va exista posibilitatea unei impacari, Chirila si Caminschi au subliniat ca "diferentele sunt ireconciliabile". "Vama Veche a murit", a punctat Chirila.
"Datorez mult colegilor mei", a inmuiat Caminschi tonul. "Dar la un moment dat lucrurile astea poate s-au intors impotriva noastra". In final, si Tudor si-a asumat vina pentru lipsa de comunicare din formatie din ultimii trei ani. "Dar vreau sa merg inainte si sa spun ce are Tudor Chirila de spus intr-un colectiv care-l apreciaza si-l pretuieste (...). Ne vedem joi", a conchis el ceea ce a fost, dupa spusele lui, cea mai grea conferinta de presa din viata sa.
"E o mare pacaleala"
La iesirea din Laptaria lui Enache, unde a avut loc conferinta de presa, asteptau Liviu Manescu, Razvan "Lapi" Lupu si Traian Balanescu, care au fost prezenti in sala pe intreaga durata a acesteia. Tudor a dat mana cu ei in fuga si a plecat fara alte comentarii.
Cei trei muzicieni au profitat de ocazie si au negat mare parte din cele povestite de fostii lor colegi de trupa. "E o mare pacaleala", a spus Razvan "Lapi". Ei au dezmintit ca ar fi inceput un proiect paralel din care l-au exclus pe Chirila, repetitiile pe care le sustinusera fiind doar punerea in practica a catorva idei. De asemenea, ei sustin ca Tudor a fost cel care a avut cele mai multe proiecte paralele cu activitatea formatiei Vama Veche.
Chirila si Caminschi vor continua cu trupa "Vama", care va duce mai departe stilul usor diferit abordat odata cu ultimul album, "Fericire in rate". Ceilalti trei spun ca, deocamdata, nu au nici un plan pentru viitorul lor muzical.
Formatia Vama Veche s-a destramat cu doar cateva zile inainte de a implini zece ani de la infiintare. Asadar, istoria formatiei Vama Veche a inceput in septembrie 1996. Succesul a fost obtinut datorita unui alt moment in care Chirila a vrut sa paraseasca echipa; versurile piesei "Nu am chef azi" au fost scrise intr-un moment in care trupa era despartita fara sa fi concertat vreodata pana atunci. In 1997 joaca a devenit din ce in ce mai serioasa, formatia cantand in deschiderea concertului Page & Plant (Led Zeppelin), de la Bucuresti, in fata a 10.000 de oameni. Au urmat apoi albume, turnee si succese importante in Romania. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.