Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, va propune primului ministru, Calin Popescu Tariceanu, eliberarea din functie a sefului Agentiei Nationale de Cadastru, Florin Ciobanu, ca urmare a atitudinii acestuia de dispret fata de banul pub
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, va propune primului ministru, Calin Popescu Tariceanu, eliberarea din functie a sefului Agentiei Nationale de Cadastru, Florin Ciobanu, ca urmare a atitudinii acestuia de dispret fata de banul public. MAI precizeaza intr-un comunicat de presa ca organizarea la Sinaia a unui seminar-petrecere, in valoare de peste un miliard si jumatate de lei, pentru reprezentantii din teritoriu ai institutiei, arata dispretul fata de banul public al lui Ciobanu. (B.C.G.)
Impuscat in Franta
Un roman in varsta de 23 de ani a fost impuscat, joi noaptea, in Franta, in timp ce incerca fortarea unui baraj al jandarmeriei la volanul unui Volkswagen Passat, in compania altor trei romani. Incidentul s-a petrecut la Iveny, un sat aflat la zece kilometri distanta de orasul Meaux. Automobilul fusese furat dintr-o parcare, iar politia de la brigada anticriminala i-a reperat pe faptasi la 20 de kilometri de Meaux. Inainte de a ajunge la Iverny, Sorin Iancu, care era insotit de alti trei romani, a incercat sa jefuiasca un magazin. A urmat o urmarire ca in filme, masina fiind pe punctul de a strivi un politist. Patru focuri de arma au fost trase in pneuri, in parbrizul din spate si in aripa stanga, in timp ce Volkswagenul incerca sa sparga un baraj al jandarmeriei. Ceilalti trei romani au fost arestati. (Rompres)
Traficant dupa gratii
Un traficant de droguri condamnat la sapte ani de inchisoare si dat in urmarire generala a fost capturat la punctul de trecere a frontierei de la Turnu si predat politistilor din judetul Timis. Mircea B., in varsta de 24 de ani, a fost identificat in timpul formalitatilor de trecere a granitei. Politistii de frontiera au stabilit ca pe numele sau era eliberat un mandat de executare a unei pedepse de sapte ani de inchisoare, pentru trafic de stupefiante. Traficantul a fost predat unei echipe operative a Inspectoratului de Politie al Judetului Timis. (B.C.G.)
Conductele, fara paza
Jandarmeria Romana va ridica toate dispozitivele de paza si interventie la conductele de transport al produselor petroliere, din cauza faptului ca beneficiarul nu a asigurat dotarile necesare pentru desfasurarea activitatii si are datorii de 147 de miliarde de lei. In octombrie 2004, tinand cont de faptul ca, din necesarul de 150 de mijloace de transport, beneficiarul nu a asigurat decat 28, din 426 de mijloace de legatura a asigurat 130, iar din cele 14 spatii pentru cazarea efectivelor nu a asigurat decat patru, precum si pentru neachitarea datoriilor de 147 de miliarde de lei rezultate din executarea pazei, Jandarmeria a solicitat ridicarea pazei si interventiei la conductele magistrale de transport produse petroliere. In aceste conditii, prin Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor, incepand cu 1 februarie, a fost dispusa ridicarea pazei si interventiei la toate conductele magistrale, in etape, actiunea urmand sa fie incheiata la sfarsitul aceleiasi luni. (B.C.G.)
Eduard Iosif, audiat
Magistratii Tribunalului Bucuresti au inceput ieri audierile in dosarul in care fiul fostului consilier prezidential Dan Iosif, Eduard Mihai Dan, arestat pentru trafic si consum de droguri de mare risc, a fost trimis in judecata, alaturi de alte zece persoane. Eduard Mihai Dan a fost trimis in judecata in 16 decembrie 2004, in dosarul in care au mai fost deferiti justitiei Martins Sunny Nwaocha, Dan Florin Milea, Adrian Catalin Chebles, Daniel Alexe Coman, Liviu Nedu, Octavian Calita, Iuliana Mihaila, Ionel Barbu, Mihaela Neaocha si Dragos Mariusan. Ei sunt acuzati de trafic ilicit de droguri de mare risc, introducere in tara de droguri de mare risc, organizare si finantare a traficului de droguri. La termenul de ieri inculpatii audiati au dat detalii in legatura cu acuzatiile potrivit carora ar fi fost implicati in consum si transport de droguri. Reamintim ca Dan Eduard Mihai a fost retinut la frontiera la mijlocul lunii iulie. Cunoscut in cartierul Floreasca, unde locuieste impreuna cu mama sa, sub numele "Cristos", tanarul incepuse sa aiba un rol important in celula de trafic din Bucuresti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.