Ultimele clipe ale lui Steve Irwin, 44 de ani, celebrul realizator de emisiuni stiintifice pentru canalul de televiziune Discovery, au fost inregistrate de aparatul de filmat al cameramanului care l-a insotit in ultima sa aventura in apele oceanului.
Ultimele clipe ale lui Steve Irwin, 44 de ani, celebrul realizator de emisiuni stiintifice pentru canalul de televiziune Discovery, au fost inregistrate de aparatul de filmat al cameramanului care l-a insotit in ultima sa aventura in apele oceanului. Cel supranumit "Crocodile Hunter" a fost inregistrat in timp ce si-a tras singur din piept acul otravit al pisicii de mare care l-a atacat, fara a da nici un semn aparent de agonie, pentru ca in clipele imediat urmatoare sa moara in urma unui stop cardiac. Politia australiana a precizat ca nu exista nimic care sa ridice suspiciuni cu privire la cauza decesului lui Steve Irwin care a fost ucis de acul caudal al unei pisici de mare ce i-a patruns pe sub cutia toracica direct in inima. De asemenea, in urma studierii inregistrarii video a ultimelor sale momente, expertii au stabilit ca renumitul aparator al drepturilor animalelor nu a facut nici un gest care ar fi putut provoca reactia de autoaparare a pisicii de mare. John Stainton, managerul lui Irwin care facea parte din echipa care-l insotea pe acesta la scufundarile din zona Marii Bariere de Corali a Australiei, a fost cel care a anuntat ca exista o inregistrare a ultimelor clipe ale acestuia. "Se poate vedea faptul ca Steve a inotat pe deasupra pisicii de mare care l-a atacat si i-a infipt acul in piept. El a reusit sa si-l smulga si in clipa urmatoare a incetat din viata", a declarat Stainton pentru presa la Cairns, orasul unde a fost transportat trupul lui Steve Irwin pentru autopsie.
Politia australiana din statul Queensland a preluat caseta video pe care se afla inregistrate ultimele momente ale lui Steve Irwin care urmeaza sa serveasca drept dovada intr-o ancheta deschisa de medicii legisti, o procedura standard in cazul decesului unei personalitati din alte cauze decat cele naturale. Expertii in biologia marina au apreciat ca pisica de mare ar fi declansat atacul ucigas pentru ca s-ar fi simtit amenintata sau intimidata intre cei doi oameni, Steve si cameramanul sau, care inotau alaturi de ea. Totusi, comandantul politiei din Queensland, Michael Keating, a apreciat dupa ce a urmarit inregistrarea video ca nu exista nici un fel de dovada ca Steve Irwin ar fi facut vreun gest care sa intimideze pisica de mare, o specie care nu este agresiva si care ataca doar atunci cand este amenintata.
John Stainton a mai precizat ca in ajunul mortii a avut chiar o discutie cu Irwin despre primejdiile oceanului si ale scufundarilor, pericole pe care Crocodile Hunter nu era obisnuit sa le infrunte "Daca ar fi fost vreodata sa moara, mereu imi spunea ca va fi in ocean. Pe sol era agil, avea capacitatea de a reactiona extraordinar de rapid, dar atunci cand intra in ocean se misca intr-un element asupra caruia nu mai avea nici un fel de control", a mai declarat el. Parlamentul australian a facut luni o pauza pentru a-i aduce un omagiu lui Steve Irwin, al carui trup neinsufletit a fost transportat de la Cairns la Beerwah, locul unde locuia alaturi de familia sa si unde conducea un parc zoologic. Inca nu a fost anuntata data funeraliilor, dar premierul australian Peter Beattie a declarat ca Irwin va avea o ceremonie de stat, in cazul in care familia sa va accepta. Sotia de origine americana a lui Steve, Terri, si cei doi copii ai lor s-au intors luni dintr-o vacanta pe care si-o petreceau in Tasmania. La parcul zoologic Australia Zoo condus de Irwin au inceput sa se adune dupa anuntarea mortii acestuia sute de admiratori care au adus flori si au lasat biletele de condoleante. "Prietene, tu ai facut lumea un loc mai bun", se putea citi pe un afis mare lasat la poarta Australia Zoo. "Steve, eroul nostru, legenda noastra, razboinicul nostru pentru apararea animalelor", se putea citi pe un alt mesaj. "Am crezut ca esti nemuritor si cat as fi vrut sa am dreptate", se mai putea citi pe un alt mesaj lasat la poarta parcului zoologic din Beerwah. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.