Poloul romanesc continua sa scoata pe banda rulanta performante de rasunet international, in ciuda conditiilor precare din tara, unde bazinele sunt declarate pericol public de catre OPC sau Sanepid, dar si a unui buget anual extrem de redus in compar
Poloul romanesc continua sa scoata pe banda rulanta performante de rasunet international, in ciuda conditiilor precare din tara, unde bazinele sunt declarate pericol public de catre OPC sau Sanepid, dar si a unui buget anual extrem de redus in comparatie cu al adversarelor din marile competitii. Ca si anul trecut, cand trupa pregatita de Vlad Hagiu s-a asezat la masa celor mai valoroase sase echipe de la Mondialele din Canada, in acest sezon "tricolorii" si-au depasit cu mult conditia si au obtinut vizele pentru grupa valorica 1-6 a Europenelor gazduite de legendarul bazin olimpic Tasmajdan din Belgrad, demonstrand ca au devenit o echipa de temut. "Poloul romanesc are potential si poate obtine o performanta olimpica", spunea in urma cu doua luni presedintele Comisiei Tehnice din cadrul COSR, Cornel Otelea, afirmatie intarita ieri si de sensei Florentin Marinescu, devenit celebru mai ales dupa ce a pus umarul la castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre marea echipa de fotbal a Stelei. Acum, cel care detine si functia de presedinte al Federatiei Romane de Arte Martiale, s-a alaturat celui mai valoros team masculin din Romania si se ocupa de pregatirea psiho-fizica a poloistilor romani, colaborand foarte bine cu Hagiu.
Meci fara miza cu Serbia
La ora acestei corespondente, Romania se pregatea sa evolueze in ultima runda din grupa A, impotriva Serbiei, detinatoarea laurilor europeni, intalnirea neavand nici o semnificatie pentru clasamentul final, in care gazdele sunt deja castigatoare, cu punctaj maxim, iar Spania ocupa pozitia secunda, urmata de Romania. Dornic sa pregateasca barajul pentru semifinale, Hagiu ne-a declarat ca va folosi meciul cu sarbii pentru a pune la punct anumite carente constatate in tactica echipei la ultimele meciuri, cu Olanda si Slovacia, cand atacul din superioritate numerica nu a functionat, dar si anumite aspecte din defensiva, fisurata in mai multe momente, desi ambii portari, Robert Dinu si Bertini Nenciu, s-au straduit din rasputeri sa inchida poarta, iar fundasii Kalman Kadar, Florin Musat, Andrei Busila si Edi Andrei au facut totul ca sa-i anihileze pe centrii adversi. Si cum momentele sublime din meciul cu Rusia s-au alternat cu fazele ridicole din partidele cu Slovacia si Olanda, asistenta fiind la un pas de infarct, in frunte cu presedintele FRP, George Gaita, care a trait la intensitate maxima fiecare reusita sau eroare a "tricolorilor", Hagiu este convins ca "pentru meciul de calificare in semifinale vom elimina toate greselile, deoarece vrem sa accedem in careul de asi!".
Securitate maxima la Belgrad
De mai multe zile, capitala Serbiei pare un oras asediat, pe strazile din jurul bazinului Tasmajdan si la hotelurile unde sunt cazate cele 12 delegatii fiind o adevarata desfasurare de forte din Politie, Securitate si trupele anti-tero. Florentin Marinescu, expert al tehnicilor anti-tero, le-a povestit poloistilor romani de ce autocarul care ne transporta zilnic la bazin isi schimba ruta. "Este o regula de baza impotriva actelor de terorism. Traseul se schimba zilnic, pentru a evita eventuale atentate", a spus Marinescu, detensionand atmosfera cu mai multe patanii de pe vremea cand excuta diverse misiuni de lupta in strainatate. Revenind la desfasurarea de forte de la bazin, sa mai precizam ca, zilnic, caini dresati se plimba pe sub tribune, sub privirile atente ale genistilor, in vreme ce mai multe plutoane de politisti, jandarmi si trupe speciale incearca sa asigure securitatea participantilor, dar si a spectatorilor. Iar la Hotelul Parc, unde sunt cazate delegatiile Romaniei si Greciei, doua echipaje de Politie si o masina blindata a trupelor anti-tero vegheaza la linistea sportivilor, in vreme ce la capatul fiecarui palier intalnesti "civili" cu misiuni precise.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.