Senatorul Rodica Stanoiu (foto) si-a dat ieri demisia din PSD si de la presedintia Comisiei de abuzuri a Senatului. Ea a precizat ca nu s-a consultat inainte nici cu fostul presedinte al PSD, Ion Iliescu, si nici cu actualul presedinte al partidu
Senatorul Rodica Stanoiu (foto) si-a dat ieri demisia din PSD si de la presedintia Comisiei de abuzuri a Senatului.

Ea a precizat ca nu s-a consultat inainte nici cu fostul presedinte al PSD, Ion Iliescu, si nici cu actualul presedinte al partidului Mircea Geoana. Rodica Stanoiu a mai spus ca trebuia sa faca acest gest mai demult, mai intai in vara anului 2003 cand o cunoscuta judecatoare prietena cu Monica Macovei ii reprosa la telefon ""unui domn cu nume de floare"" ca nu reuseste sa o ""lichideze"". Ea a mai invocat inca doua momente in care ar fi trebuit sa-si dea demisia si anume martie 2004 cand Alin Teodorescu ""proaspat cancelar al lui Adrian Nastase"" anunta conducerea Ministerului Justitiei ca la Bruxelles s-a decis sa se sacrifice ""un cap"", iar acela sa fie al Rodicai Stanoiu, dar si momentul de dupa Stanoiu. ""Nu doresc ca la fiecare aparitie publica a domnilor Iliescu si Geoana acestia sa fie intrebati ce au de gand sa faca cu Stanoiu"", si-a motivat senatorul demisia din fruntea comisiei.
LINSAJ. Rodica Stanoiu considera ca este ""inimaginabil"" felul cum a fost tratata de catre CNSAS si presa in urma cu doua zile cand a fost audiata in legatura cu dosarul sau de la Securitate, cand a fost ""aproape linsata fizic si mediatic"". Ea a mai mentionat ca este nevoie de o comisie de ancheta a Parlamentului care sa analizeze activitatea CNSAS si ca va sesiza Parchetul cu privire la scurgerea de informatii intr-un cotidian central in legatura cu audierea sa. Stanoiu este convinsa ca aceasta scurgere de informatii se face prin intermediul angajatilor CNSAS, adica a unora dintre membrii Colegiului si a directoarei departamentului de Investigatii. ""Nimeni nu stia ce s-a intamplat acolo in afara de ei. Au aparut descrise in ziar pana si gesturile mele din timpul audierii"", a aratat fostul ministru al Justitiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.