Liderul partidului Liber-Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, afirma ca URSS a fost un stat cu nimic mai prejos decat actuala Uniune Europeana, transmite Rompres. "Nu sunt de acord cu fraza potrivit careia URSS era sortita pieirii. A fost
Liderul partidului Liber-Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, afirma ca URSS a fost un stat cu nimic mai prejos decat actuala Uniune Europeana, transmite Rompres. "Nu sunt de acord cu fraza potrivit careia URSS era sortita pieirii. A fost un stat cu nimic mai prejos decat Uniunea Europeana. Avea si o singura limba oficiala - UE nu va ajunge niciodata la o astfel de performanta", a declarat vicepresedintele Dumei de Stat, luni, in cadrul unei mese rotunde. "A existat si o moneda unica - rubla. Euro nu va rezista prea mult, deoarece nivelul de trai a scazut in multe state care au trecut la aceasta moneda. A existat si o armata unica, in timp ce NATO nu este capabila sa indeplinieasca nici una dintre misiunile sale. Nu va exista niciodata o uniune cu adevarat frateasca", a mai spus Jirinovski, considerand ca, "in absenta unui PCUS unificator", in fiecare fosta republica sovietica exista in continuare tendinte de divizare. In acest context, liderul LDPR a propus fostelor republici sovietice sa se reuneasca, pe baza unei limbi si monede unice, ca si a unei culturi si economii unice. "Toate celelalte tari doresc sa revina. Ele au experimentat modelul relatiilor bilaterale cu SUA si China si n-au obtinut nimic pozitiv", a precizat oficialul rus, invitand fostii sateliti ai URSS "sa intre in componenta Rusiei ca regiuni federale nationale". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.