Dupa 16 ani in Formula 1, pilotul de la Ferrari a decis ca e momentul sa spuna adio Marelui Circ. Potrivit cotidianului Bild, germanul va face anuntul oficial duminica, la Monza. Michael Schumacher se va retrage la finalul sezonului 2006. Cotidi
Dupa 16 ani in Formula 1, pilotul de la Ferrari a decis ca e momentul sa spuna adio Marelui Circ. Potrivit cotidianului Bild, germanul va face anuntul oficial duminica, la Monza.


Michael Schumacher se va retrage la finalul sezonului 2006. Cotidianul Bild a scris in editia sa de ieri ca septuplul campion mondial la Formula 1 va anunta oficial decizia sa duminica, la Marele Premiu al Italiei de la Monza.
DECIZIE. ""Schumi se retrage"", titreaza publicatia germana, adaugand ca pilotul de la Ferrari va pune capat unei cariere impresionante de 16 ani in Formula 1. Astfel, Schumacher, in varsta de 37 de ani, va mai participa la inca patru curse: Monza, Shanghai, Suzuka si
Sao Paulo. Germanul este sub contract cu Ferrari pana la sfarsitul anului 2006 si, desi italienii sunt pregatiti sa-i faca o noua oferta, va anunta la Monza decizia referitoare la viitorul sau.
MOTIVE. Bild subliniaza si motivele pentru care Schumacher este hotarat sa renunte: ""Nimeni nu poate sa-i garanteze ca in 2007 poate lupta pentru titlul mondial. Ar risca sa nu se retraga in glorie. Apoi, tragedia ar fi daca Raikkonen, care are un precontract cu Ferrari, ar fi mai rapid decat el. In plus, in 2007, directorul tehnic Ross Brawn nu va mai face parte din echipa. Nu in ultimul rand, cei de la Ferrari au constatat ca si Felipe Massa e un pilot care poate sa castige"". Directorul general al Formula One Group, Bernie Ecclestone, a anuntat inca din 27 august ca Schumacher se va retrage, dar declaratiile sale au fost dezmintite pana acum de Jean Todt, directorul general al scuderiei italiene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.