Centrul de Analize si Investigatii Sociologice CIVIS a dat publicitatii ieri un sondaj privind perceptia pe care o au romanii asupra fenomenului dosariadei. Intrebati daca, o data cu deconspirarea colaboratorilor fostei Securitati, in Romania ""s
Centrul de Analize si Investigatii Sociologice CIVIS a dat publicitatii ieri un sondaj privind perceptia pe care o au romanii asupra fenomenului dosariadei.

Intrebati daca, o data cu deconspirarea colaboratorilor fostei Securitati, in Romania ""se va trai in mai mult adevar"", 49% dintre cei intervievati au raspuns nu, 36% au raspuns afirmativ, iar 15% au declarat ca nu stiu. Totodata, 33% dintre cei chestionati spun ca sunt interesati de desecretizarea dosarelor fostei Securitati, 14% foarte interesati, 29% nu sunt prea interesati, iar 18% nu sunt interesati deloc. Intrebati cat de profesionista li se pare abordarea problemei desecretizarii dosarelor de catre mass-media, 48% dintre cei intervievati o considera partial profesionista, 21% profesionista, 16% neprofesionista, iar 15% spun ca nu stiu.
CAZUL MUSCA. In ceea ce priveste cazul Mona Musca, 36% dintre respondenti considera destul de grav faptul ca a ascuns colaborarea cu Securitatea, 28% il considera foarte grav, iar 23% - un lucru normal. La o alta intrebare legata de destinul politic al Monei Musca, 53% dintre cei intervievati au raspuns ca ar trebui sa cedeze locul unui nou deputat PNL, iar 29% ca ar trebui sa ramana in Parlament in calitate de deputat independent. Sondajul mai arata ca 37% au raspuns ca au oarecare incredere in CNSAS, 33% nu prea au incredere, iar 16% ca nu au incredere deloc. Studiul a fost realizat in perioada 24-30 august 2006 si are o eroare de ± 3,0%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.