Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti a incheiat trei contracte, in valoare totala de 6,2 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro), cu Euroconstruct, in urma unor licitatii la care a depus oferte numai firma patronilor re
Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti a incheiat trei contracte, in valoare totala de 6,2 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro), cu Euroconstruct, in urma unor licitatii la care a depus oferte numai firma patronilor restaurantului Golden Blitz. Contractele dintre DRDP Bucuresti, aflata in coordonarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si firma Euroconstruct au fost incheiate pentru servicii privind inchirierea de autovehicule de transport marfa si persoane, si a unor utilaje specializate in domeniul constructiilor, pentru activitatea curenta pe timp de vara-iarna a trei sectoare de drumuri nationale. Contactat de Mediafax, Dan Besciu, unul dintre patronii Euroconstruct, a afirmat ca firma a depus ofertele dupa ce licitatia a fost reluata. "Nu stiu de ce nu au depus oferte la licitatii si alte firme, probabil nu mai sunt societati care sa inchirieze utilaje", a spus Besciu.
Euroconstruct a incheiat, in 2002-2006, 15 contracte cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de circa 15 milioane de euro. Potrivit datelor obtinute de Mediafax, noua dintre contractele incredintate firmei Euroconstruct de catre CNADNR au fost incheiate in cursul anului trecut, cu o valoare totala de aproximativ 14,3 milioane de euro. Trei dintre contractele perfectate anul trecut, in valoare cumulata de circa 4,5 milioane de euro, au fost incredintate prin procedura negocierii cu o singura sursa. Tot prin negociere cu o singura sursa, CNADNR a incheiat in acest an alte trei contracte cu Euroconstruct, la o valoare totala de circa 300.000 de euro. La acestea se adauga contractul in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro pe care Euroconstruct, in asociere cu alte doua firme, l-a castigat in iunie 2006 pentru efectuarea lucrarilor de reparatii la un tronson al autostrazii Bucuresti-Pitesti. Euroconstruct a mai depus o oferta impreuna cu Spedition UMB si PA&CO International, pentru unul dintre sectoarele autostrazii Bucuresti-Ploiesti, proiect estimat de reprezentantii CNADNR la aproximativ 200 de milioane de euro.
Dan Besciu si Sorin Vulpescu sunt patronii Golden Blitz. Fostul asociat al lui Besciu si Vulpescu este Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, care a condus Cancelaria Administratiei Prezidentiale. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.