Problema functionarii Baroului Constitutional, reprezentat de avocatul Pompiliu Bota, a fost discutata, ieri, in plenul CSM, cand presedintele Iulian Galca a anuntat invitatiile pentru o intalnire de gradul trei, care se va desfasura, vineri, la Hote
Problema functionarii Baroului Constitutional, reprezentat de avocatul Pompiliu Bota, a fost discutata, ieri, in plenul CSM, cand presedintele Iulian Galca a anuntat invitatiile pentru o intalnire de gradul trei, care se va desfasura, vineri, la Hotelul Marriot. La acea intalnire vor particpa reprezentanti ai magistratilor din toate instantele si Parchetele din tara si ai Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR). Scopul intalnirii ar fi acela de a se ajunge la o solutionare legala a conflictului dintre Baroul Bota si Baroul Traditional (UNBR). Conflictul a fost declansat de UNBR care a reclamat la CSM ca avocatii lui Calin Zamfirescu vor intra in greva generala daca judecatorii vor mai permite Baroului Bota sa mai pledeze in instante.
Recurs in interesul legii
Membrul CSM Anton Pandrea s-a aratat preocupat de rezolvarea rapida a conflictului dintre cele doua barouri, pentru a se evita greva avocatilor. Pandrea s-a aratat ingrijorat de faptul ca Parchetul General functioneaza cu un sef interimar care nu are competenta legala de a promova un recurs in interesul legii. Potrivit lui Pandrea, recursul ar fi necesear pentru a se ataca acea hotarare judecatoareasca prin care a luat fiinta si functioneaza legal Baroul Constitutional.
Presedintele Galca a declarat ca propunerea unui sef al Parchetului General tine de atributiile legale ale ministrului Justitiei si ca CSM trebuie sa astepte acest moment. Pe de alta parte, avocatul Pompiliu Bota, contactat de ZIUA, s-a aratat mirat de solutia propusa de Anton Pandrea, precizand faptul ca recursul impotriva legii nu poate opera in rezolvarea conflictului declansat de UNBR. Bota reaminteste membrilor CSM ca Baroul sau a inregistrat 91 de NUP-uri, date de procurori la plangerile impotriva avocatilor sai, formulate de UNBR pentru practicarea ilegala a profesiei si 36 de hotarari judecatoresti definitive de mentinere a unor astfel de NUP-uri. (S. ALUPEI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.