Presedintele ANS, Florian Gheorghe, a fost instiintat de catre Cancelaria primului-ministru, ca forul pe care il conduce va ramane de sine statator.

Conducatorul Agentiei Nationale pentru Sport considera ca o mutare in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor ar fi dus la pierderea neutralitatii, avand in vedere ca acest minister este perceput drept un organ represiv.
DESERVICIU. ""In primul rand, ar fi fost un deserviciu de imagine pentru sport, avand in vedere ca populatia percepe MAI ca pe un organ represiv. Ar fi fost si un deserviciu adus clubului Dinamo, care este sutinut de acest minister. Orice rezultat obtinut de Dinamo pe muchie de cutit ar fi fost interpretat ca un ordin de la minister. A fost o hotarare inteleapta a cancelariei primului ministru"", a declarat Florian Gheorghe. In plus, presedintele ANS sustine ca forul pe care il conduce trebuie sa urmeze modelul francez: ""Ar trebui sa ne indreptam spre modelul din Franta, care are un minister dedicat sportului. Cred ca imaginea facuta Romaniei de-a lungul timpului, prin rezultatele obtinute, trebuie recunoscuta si in prezent"".
PROMISIUNE. Florian Gheorghe a mai adaugat ca Guvernul a promis construirea mai multor complexe nationale: ""Elita sportului romanesc trebuie sa aiba conditii moderne de pregatire. Guvernul a promis ca va construi patru-cinci complexe moderne"". Altfel, presedintele ANS doreste sa incheie un protocol de colaborare cu institutia similara din Serbia, pentru a ajuta nationala de polo sa se pregateasca in vederea viitoarelor actiuni.

CONSILIERUL OTILIA BADESCU