Actualul ministrul al Apararii, Teodor Atanasiu, seful Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan si seful Directiei Generale de Informatii a Apararii, Constantin Croitoru vor fi audiati de senatorii din Comisia de Aparare. Din dorinta de a lam
Actualul ministrul al Apararii, Teodor Atanasiu, seful Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan si seful Directiei Generale de Informatii a Apararii, Constantin Croitoru vor fi audiati de senatorii din Comisia de Aparare. Din dorinta de a lamuri "situatia tragi-comica" din interiorul Ministerului Apararii, senatorii din comisie au decis sa trimita o scrisoare catre conducerea ministerului. "Exista perceptia unei crize continue la nivelul conducerii ministerului. Nu pot fi abordate diversele probleme pe acest fond de criza. Aceasta situatie confuza nu creeaza un mediu adecvat pentru managementul MApN. Trebuie sa clarificam aceasta situatie si tocmai de aceea le vom adresa o scrisoare", a declarat presedintele Comisiei de Aparare din Senat, pesedistul George Maior. Nedumeririle senatorilor se refera la "ce face ministrul, cum este condus acum ministerul, care este atmosfera din aceasta institutie, care este starea de spirit". Potrivit lui Maior, Comisia de Aparare a primit o serie de "sesizari informale", atat din zona militara, cat si din zona civila, din partea unor inalti ofiteri ai Armatei, care se aratau "destul de confuzi" cu privire la "starea de incertitudine" din Ministerul Apararii. Senatorii sunt decisi sa continue cu audierile si in cazul in care comisia speciala de la Cotroceni va recomanda anchetarea lui Teodor Atanasiu, iar presedintele Basescu il va suspenda pe liberal din functie. Potrivit lui Maior, noul ministru trebuie sa treaca prin filtrul Parlamentului, potrivit legii. Referindu-se la posibila suspendare a lui Atanasiu de la sefia ministerului, Maior i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu "sa nu transforme situatia de la nivelul ministerului Apararii intr-un joc de interese, intr-o batalie politica". Pe de alta parte, pesedistul i-a cerut si presedintelui Basescu "sa reflecteze serios" asupra masurilor pe care le-ar putea lua in privinta lui Atanasiu. Liberalii s-au gandit deja la inlocuitori pentru Atanasiu, printre numele vehiculate numarandu-se pana in prezent Corneliu Dobritoiu, secretar de stat in MApN, Norica Nicolai, vicepresedinte al Comisiei de aparare din Senat, si George Scutaru, secretar al Comisiei de aparare din Camera Deputatilor. Unii senatori din Comisia de Aparare o dadeau ieri pe Norica Nicolai ca inlocuitoarea lui Atanasiu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.