emisiune de televiziune, in apropiere de Marea Bariera de Corali, de pe coasta de nord-est a Australiei. Cei care il insoteau pe Irwin in ambarcatiunea acestuia, Croc One, au sunat la serviciile de urgenta, din cel mai apropiat oras, Cairns, in
emisiune de televiziune, in apropiere de Marea Bariera de Corali, de pe coasta de nord-est a Australiei. Cei care il insoteau pe Irwin in ambarcatiunea acestuia, Croc One, au sunat la serviciile de urgenta, din cel mai apropiat oras, Cairns, incercand cu disperare sa-l resusciteze. Eforturile lor au fost insa zadarnice, medicii nemaiputand constata decat decesul pacientului.
Steve si sotia sa, Terri, si-au dobandit faima realizand emisiuni despre viata animalelor salbatice si in special a crocodililor. Emisiunea care l-a consacrat pe Steve, facandu-l cu adevarat celebru, "Crocodile Hunter", a fost difuzata pentru prima oara in Australia, in 1992, fiind apoi preluata de Discovery Channel. A devenit o adevarata legenda a curajului, imbinand curiozitatea stiintifica cu spiritul de aventura. Emisiunile sale televizate au fost urmarite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriti atat de neprevazutul situatiilor in care se punea, cat si de umorul care ii insotea permanent aventurile in randul celor care nu cuvanta.

S-a intalnit de mai multe ori cu moartea
Steve Irwin s-a nascut la 22 februarie 1962 in orasul australian Melbourne si s-a mutat in statul Queensland, unde parintii lui administrau o mica gradina zoologica. Irwin a preluat parcul in 1991 si l-a redenumit "Australia Zoo". A prins primul crocodil la varsta de noua ani, dar a avut mai multe intalniri aproape mortale cu animalele periculoase care populeaza padurile si raurile lumii. Spunea adesea ca nu a fost muscat de vreun sarpe veninos sau de vreun crocodil si sustinea ca ranile cele mai grave pe care le-a suferit i-au fost cauzate de papagali. "Nu stiu ce se intampla cu papagalii, insa ei ma ciupesc tot timpul. Unul a incercat o data sa imi rupa nasul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.