Deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu (foto), liberali cazuti in dizgratia premierului Tariceanu, si-au pierdut ieri sustinerea grupului PNL din Camera pentru functiile de presedinte al Comisiei de cultura, respectiv de vicepresedinte al Comis
Deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu (foto), liberali cazuti in dizgratia premierului Tariceanu, si-au pierdut ieri sustinerea grupului PNL din Camera pentru functiile de presedinte al Comisiei de cultura, respectiv de vicepresedinte al Comisiei de industrii. "In urma votului din grupul parlamentar au fost reconfirmati toti colegii din comisii, cu doua exceptii, doamna Raluca Turcan, in functia de presedinte al Comsiei de Cultura, Arte si Mass-Media si Cristian Boureanu la Comisia de industrii si servicii", a anuntat dupa sedinta liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu. Inlocuitorii Ralucai Turcan si ai lui Boureanu sunt deputatii Catalin Micula, respectiv Mircea Ciopraga. In replica, Boureanu a spus ca retragerea sprijinului politic este o decizie politica si ca este pacat ca presedintele partidului "a luat-o pe panta fostului premier din PSD". Ca de fiecare data cand vreun protejat de-al sau se afla la ananghie, la rampa a iesit si consilierul prezidential Theodor Stolojan. El l-a acuzat pe Tariceanu ca si-a favorizat intimii fara a lua in considerare criteriile de "competenta, efort si rezultate", foarte clare in cazul Turcan-Boureanu.
Ghise nu se lasa
Deputatul Ioan Ghise, recent exclus din PNL, a declarat ieri ca va ataca decizia la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului si a solicitat grupului liberal de la Camera sa ramana membru, componentii acestuia acceptandu-i cererea. Crin Antonescu a spus ca solicitarea lui Ghise a fost acceptata, Regulamentul Camerei permitand unui deputat independent sa activeze in cadrul unui grup parlamentar, la solicitarea acestuia admisa de respectivul grup. De asemenea, grupul deputatilor PNL l-a mandatat cu unanimitate de voturi pe Dan Motreanu sa candideze la functia de chestor al acestui for. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.