Nationala de tineret a Romaniei joaca in aceasta seara meciul decisiv pentru accederea la barajul de calificare (tur-retur pe 7 si 11 octombrie) pentru CE din 2007, urmand sa intalneasca Germania, la Wihelmsharen, in ultimul meci din Grupa a 10-a (o
Nationala de tineret a Romaniei joaca in aceasta seara meciul decisiv pentru accederea la barajul de calificare (tur-retur pe 7 si 11 octombrie) pentru CE din 2007, urmand sa intalneasca Germania, la Wihelmsharen, in ultimul meci din Grupa a 10-a (ora 21,20 - in direct la TV Sport). In acest moment, Romania este liderul grupei, cu 3p (victorie acasa cu Irlanda de Nord, scor 3-0), iar Germania este a doua clasata (victorie in deplasare cu Irlanda de Nord, scor 3-2). "Tricolorii" pregatiti de Emil Sandoi (foto) au astfel sansa sa castige grupa chiar si cu un rezultat de egalitate (din acest an s-a schimbat sistemul de desfasurare al preliminariilor; se joaca in 14 grupe de cate trei, cate un singur meci fiecare cu fiecare; primele clasate joaca baraj si se califica sapte echipe, plus Olanda, tara organizatoare), in conditiile in care Irlanda de Nord este scoasa din cursa. Lotul de tineret al Romaniei, reunit saptamana trecuta la Mogosoaia, a ajuns inca de sambata in Germania, in alcatuirea Mihai Minca (Rapid), Costel Pantelimon ("Poli" Timisoara) - portari; Sorin Radoi ("Poli" Timisoara), Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cosmin Moti, Stefan Radu, Cristian Pulhac (toti de la Dinamo), Marius Constantin, Cristian Sapunaru (ambii de la Rapid) - fundasi; Andrei Prepelita (FC Arges), Ovidiu Herea (FC National), Adrian Ropotan (Dinamo), George Florescu (Serif Tiraspol), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Dacian Varga (Sportul Studentesc) - mijlocasi; Costin Curelea (Sportul Studentesc), Romeo Surdu (CFR Cluj), Andrei Cristea ("Poli" Timisoara), Claudiu Keseru (Nantes) si Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) - atacanti. "Vrem sa castigam, pentru ca daca jucam la egal nu avem nici o sansa", a spus Sandoi, chiar daca echipa nationala de tineret a Romaniei nu a invins niciodata reprezentativa similara a Germaniei, reusind doua rezultate de egalitate in cele trei meciuri disputate. Primul meci intre cele doua formatii s-a incheiat cu victoria nemtilor, scor 1-0, pe 26 mai 1998, la turneul final al Campionatului European de la Bucuresti. Celelalte doua intalniri terminate la egalitate au fost amicale si s-au disputat pe 1 septembrie 1998, la Bucuresti, scor 0-0, si pe 23 februarie 2000, la Koblenz, scor 1-1. Sandoi are doar doua meciuri ca selectioner, un egal, scor 0-0, cu Bulgaria - amical, si o victorie, scor 3-0, cu Irlanda de Nord - in preliminariile CE din 2007. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.