"Domnule Pacepa,
STASI-sti. Printre ei: Gregor Gysi. Nu exista nici o dovada ca Gysi ar fi fost STASI sub numele de NOTAR, din contra, prin hotarare judecatoreasca ziarele nici nu au voie sa comunice asa ceva. Drept urmare, daca se prinde Gysi
"Domnule Pacepa,
STASI-sti. Printre ei: Gregor Gysi. Nu exista nici o dovada ca Gysi ar fi fost STASI sub numele de NOTAR, din contra, prin hotarare judecatoreasca ziarele nici nu au voie sa comunice asa ceva. Drept urmare, daca se prinde Gysi ca ai spus asa ceva, ai grije ca-i baiat dastapt si daca te da in judecata te-ncaseaza bine de bani."
Pseudonim NEAMTU TIGANU pe Forumul ZIUA
"Domnule
NEAMTU TIGANU,
Exista probe ca Gregory Gysi a fost STASI-st. Dupa caderea Zidului Berlinului, el a creat Partidul Democratiei Socialiste (PDS), care a succedat partidului comunist, si dupa unificarea Germaniei a fost ales membru al Bundestag-ului. In 1994, organele de securitate ale RFG au produs documente atestand ca el a fost ofiter acoperit al STASI (Inoffizieler Mittarbetier) si a cerut Bundestag-ului sa ii retraga calitatea de parlamentar. Bundestag-ul a discutat cererea si a hotarat sa il amendeze cu 8000 DM pentru ca a ascuns apartenenta la STASI, dar nu l-a exclus din Bundestag. Decizia a fost publicata in presa germana".
Ion Mihai PACEPA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.