Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a declarat ieri ca reprezentativa noastra feminina de senioare este favorita Grupei D pentru calificarea la turneul final al CE din 2007, in fata echipelor Serbiei si Finlandei. Nationala de baschet feminin va
Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a declarat ieri ca reprezentativa noastra feminina de senioare este favorita Grupei D pentru calificarea la turneul final al CE din 2007, in fata echipelor Serbiei si Finlandei. Nationala de baschet feminin va debuta in preliminariile CE de la Chieti, in compania Serbiei, intr-o partida programata miercuri, la Targoviste. "Fetele au sanse mari la calificare. Din grupa se califica direct prima clasata, iar cea mai buna echipa de pe locul secund, din toate grupele, obtine de asemenea biletul pentru Italia. Cred ca Romania este favorita Grupei D si ca vom juca din nou la turneul final al Europenelor", a precizat Tocala. Prima de calificare va ajunge pana la 3000 de euro pentru fiecare jucatoare. Pe de alta parte, duminica, la Cluj, Nationala masculina a invins reprezentativa Ciprului, cu 79-64 (20-17, 22-12, 20-15, 17-20), in meciul de debut al Grupei A din preliminariile CE. Antrenorul Romaniei, Liviu Calin, a criticat prestatia elevilor sai din final. "Imi cer scuze fotbalistilor din Nationala, dar in ultimele minute am avut impresia ca privesc meciul de fotbal dintre Romania si Bulgaria, cand de la 2-0 s-a ajuns la 2-2", a declarat Calin la finalul partidei.
Acesta a mai afirmat ca este important ca echipa a debutat cu o victorie. "Am inceput o noua campanie. Sunt multumit de victorie, dar si de jucatori. Nu pot sa spun ca unul a fost mai bun decat altul, pentru ca toti au muncit pentru acest rezultat. Suntem obligati sa corectam greselile din finalul partidei, pentru ca in meciul cu urmatoarea adversara, Irlanda, nu ne putem permite o evolutie slaba, ca si cea din ultimele minute cu Cipru", a comentat Calin. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.