Parlamentarii conservatori vor sustine unele modificari ale Legii sigurantei nationale, printre care si trecerea SPP la Ministerul de Interne si a STS la Ministerul Comunicatiilor. Ei vor sustine, de asemenea, si modificarea articolului care acor
Parlamentarii conservatori vor sustine unele modificari ale Legii sigurantei nationale, printre care si trecerea SPP la Ministerul de Interne si a STS la Ministerul Comunicatiilor.

Ei vor sustine, de asemenea, si modificarea articolului care acorda ofiterilor serviciilor de informati posibilitatea de a face anchete, atributii pe care le considera ""periculoase"". In privinta modificarii Constitutiei, conservatorii considera ca Romania trebuie sa fie republica parlamentara, presedintele sa aiba prerogative restranse, iar intreaga activitate sa fie condusa de Executiv.
Republica parlamentara este sustinuta si de UDMR, liderul Uniunii, Marko Bela, declarand ieri ca e necesara modificarea unor prevederi neclare si interpretabile din Constitutie. Liderul UDMR s-a aratat insa sceptic in ceea ce priveste sansele Coalitiei de a modifica legea fundamentala. ""Noi nu reusim sa adoptam o lege organica. De ce credeti ca am avea o majoritate de doua treimi pentru a modifica Constitutia cu acest Parlament si cu aceasta componenta?"", a mai spus Marko Bela. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.