""Ai fost la coafor? Credeam doar c-ai imbatranit subit"" A venit si vremea cand am stabilit o colaborare cuviincioasa intre mine si statul de plata. Motiv pentru care, cu deosebit entuziasm, am dat buzna prin saloanele alea la care visam. Und

""Ai fost la coafor? Credeam doar c-ai imbatranit subit""

A venit si vremea cand am stabilit o colaborare cuviincioasa intre mine si statul de plata. Motiv pentru care, cu deosebit entuziasm, am dat buzna prin saloanele alea la care visam. Unde am petrecut minute nesfarsite, dar inecate in bucurie isterica privind de sus la pedichiurista, bolborosind mofturos indicatii manichiuristei si stramband amabil din ochi la taieturile foarfecei coafezei. Si taman cand savuram din plin beneficiile vietii de femeie moderna, care vine de la serviciu si sare direct in scaunul de la salon, iaca si combinatia oribila de ""baza"" (asta inseamna adica radacina parului) roscata cu suvite gri pe un fond curat brunet, in conditiile in care solicitarea fusese de suvite aurii pe un fond platinat. Operatiune de natura sa imi taie rasuflarea si sa solicite medicatie utilizata in speta pentru cardiaci. Avand in vedere ora tarzie la care am remarcat starea de avarie a parului meu de femeie moderna, am fost nevoita sa poposesc a doua zi dimineata la serviciu arborandu-mi penibila infatisare, de vreme ce nu doream sa lipsesc, riscand astfel o rafuiala cu statul de plata - facatorul de minuni. Dimineata, torn cafea, trantesc, bufnesc. Un coleg toarna cafea si intreaba femeia moderna din mine ce naiba are. Femeia moderna rabufneste: Am fost la coafor si uite ce-a iesit. Colegul ataca: ""A, ai fost la coafor? Credeam doar c-ai imbatranit brusc!"". Urmeaza rasete, plansete si telefoane de blesteme adresate coafezei. Pe seara, vizita de revizie la coafor, unde alta specialista urma sa ma ""repare"". Ceea ce a facut, dupa doua sesiuni de vopsire rapida, cu riscul asumat al femeii moderne de a se regasi complet cheala in urma intempestivei revizii.
Dar femeia moderna nu se opreste aici. Ca bonus si rasplata pentru suprasolicitarea capilara, ea decide revoltata sa lucreze si la unghiile de la picioare. Cum nici o nenorocire nu vine singura, dna de la pedichiura, infometata fiind, musca asa tare din unghii, ca mai-mai sa raman fara ele. De tot! Si tot ea, cu spirit ludic in gura: ""Ha, ha, ce dragut... Aseara ai plecat suparata pe coafeza, azi pleci suparata pe mine!"". Da, desigur, ha, ha, ce dragut, pe banii, parul si unghiile mele... Ale femeii moderne!

ANUSKA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.