Taranistii considera dezbaterea privind modificarea Constitutiei o prioritate politica, apreciind ca forma actuala a Legii fundamentale, cu toate corectiile aduse in 2003, reflecta "epoca FSN". "Actuala forma a condus la o gresita fundamentare a inst
Taranistii considera dezbaterea privind modificarea Constitutiei o prioritate politica, apreciind ca forma actuala a Legii fundamentale, cu toate corectiile aduse in 2003, reflecta "epoca FSN". "Actuala forma a condus la o gresita fundamentare a institutiilor statului, precum si la subminarea cetateanului in relatiile sale cu puterile publice, permitand dezvoltarea unei oligarhii politico-economice care controleaza nedemocratic Romania", subliniaza vicepresedintele taranistilor, deputatul Aurelian Pavelescu. Intr-un comunicat difuzat ieri, Pavelescu se pronunta pentru "o dezbatere ampla" pe tema modificarii Constitutiei, la care sa participe toate partidele politice, dar si societatea civila si experti de profil. In context, liderul PNTCD dezaproba modul in care PD si PNL abordeaza subiectul revizuirii, considerand inacceptabil ca modificarea Constitutiei sa fie folosita "in razboiul dintre palatele Cotroceni si Victoria". "Apreciem, in aceste conditii, ca liderii PD si PNL sunt, deopotriva, iresponsabili, interventiile sefului statului fiind, de asemenea, excesive si inoportune", noteaza comunicatul. De altfel, PNTCD considera ca este nevoie de un nou proiect de Constitutie, constituit pe o noua viziune juridica, modificarea actualei forme fiind insuficienta. "Recunoasterea fundamentului crestin al poporului roman in Constitutie ar reprezenta un act fundamental, Romania avand sansa sa-si aduca contributia la forma Constitutiei europene", apreciaza taranistii. PNTCD considera ca modelul francez, propus de democrati, "care se defineste prin centralism si atributii puternice ale sefului statului, nu este recomandabil pentru Romania, traumatizata de dictatura in ultimele sapte decenii". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.