Cel putin trei granturi in valoare totala de aproximativ 75000 de euro vor fi oferite autoritatilor publice locale pentru infiintarea de echipaje de prim ajutor calificat in structura lor si in colaborare cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta.
Cel putin trei granturi in valoare totala de aproximativ 75000 de euro vor fi oferite autoritatilor publice locale pentru infiintarea de echipaje de prim ajutor calificat in structura lor si in colaborare cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. Potrivit unui comunicat al Centrului pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), remis ieri Rompres, finantarea va fi acordata de CPSS in cadrul programului romano-elvetian de Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania - REMSSy 4. Programul reprezinta o noua faza in cadrul programelor sustinute de Guvernul Confederatiei Elvetiene, in scopul imbunatatirii asistentei medicale de urgenta din Romania si urmareste cresterea continua a sanselor de supravietuire a pacientilor care se adreseaza serviciilor medicale de urgenta. Obiectivul proiectului consta in cresterea accesului populatiei la servicii medicale de urgenta de calitate in tara noastra, prin asigurarea calitatii resurselor umane, a infrastructurii adecvate si a unui sistem national acceptat de standarde, protocoale si mecanisme de asigurare a calitatii. Cresterea promptitudinii actualului sistem de interventie la cazurile medicale, sporirea capacitatii si calitatii de interventie in cazurile si situatiile critice, reducerea mortalitatii cauzate de trauma, afectiuni cardiace si alte afectiuni grave, reducerea complicatiilor care determina incapacitate de munca sau handicap sau scaderea perioadelor de internare in sectii clinice cu costuri mari cum ar fi terapia intensiva figureaza, de asemenea, printre obiectivele acestui program. Pot solicita finantari autoritatile publice locale, reprezentate de Consiliul local, singure sau in consortiu ori asociere. In cazul asocierii mai multor consilii locale, acestea isi vor desemna un lider care va reprezenta membrii in cadrul acestui proiect si care, in cazul in care aplicatia va fi declarata castigatoare, va semna contractul de finantare cu autoritatea contractanta. Programul are ca scop implicarea autoritatilor locale in asigurarea asistentei medicale de urgenta si cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta prin sprijinirea cresterii accesului populatiei la aceste servicii si sprijinirea asigurarii primului ajutor calificat in cel mai scurt timp. In urma scrisorilor de intentie, candidatii declarati admisi vor fi invitati sa participe la un seminar privind modalitatile de infiintare si operare a unui echipaj de prim ajutor calificat. CPSS este o organizatie independenta, apolitica, nonguvernamentala, fondata in anul 2000 si are ca principale arii de interes analiza si dezvoltarea de servicii de sanatate, precum si strategiile si interventiile de sanatate publica, sustinerea reformei in domeniul sanitar si managementul serviciilor de sanatate. In plus, CPSS urmareste sa promoveze sanatatea si schimbarea comportamentelor specifice, precum si dezvoltarea comunitara si a grupurilor de populatie dezavantajate. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.