Reprezentativa de polo a Romaniei a invins ieri dimineata selectionata Slovaciei, cu scorul de 7-6 (1-2, 4-2, 1-1, 1-1), si s-a calificat in barajul pentru semifinalele celei de-a 27-a editii a Campionatului European, intrecere gazduita in aceste zil
Reprezentativa de polo a Romaniei a invins ieri dimineata selectionata Slovaciei, cu scorul de 7-6 (1-2, 4-2, 1-1, 1-1), si s-a calificat in barajul pentru semifinalele celei de-a 27-a editii a Campionatului European, intrecere gazduita in aceste zile de bazinul olimpic Tasmajdan din Belgrad. Astfel, cu sapte puncte la activ in clasamentul Grupei A, zestre care le asigura un senzational loc trei, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu sunt la un pas sa egaleze ultima mare performanta a poloului autohton, cand Hagiu era inca jucator si se clasa impreuna cu echipa noastra pe pozitia a patra la Europenele de la Sheffield.
Extrem de suparati pentru egalul inexplicabil din partida cu Olanda, care i-a adus in ipostaza de a avea o singura optiune in intalnirea cu Slovacia, poloistii romani au aratat ieri ca locul sase obtinut la Mondialele din Canada nu a fost o pura intamplare si ca se numara deja printre marile echipe ale lumii.
Meci de infarct
De altfel, chiar daca rezultatul final arata un oarecare echilibru, putem afirma fara sa gresim ca intalnirea cu Slovacia a fost la discretia jucatorilor nostri. Cu un penalty ratat de veteranul Bonca la scorul de 6-5, cu o serie de erori grave in aparare, dar si in atac, si cu mari batai de cap la cele noua superioritati numerice, din care am fructificat doar doua, Romania s-a impus, totusi, in final, cu scorul de 7-6, facandu-l pe unul dintre suporteri sa exclame: "Dumnezeu a fost roman azi!". Si asta, pentru ca atunci cand mai erau 30 de secunde de joc si romanii irosisera o noua superioritate, slovacii au "predat" mingea jucatorilor nostri, spre bucuria portarului Robert Dinu, care a facut adevarate minuni in poarta noastra. "Am facut inca un pas spre podiumul continental. Vom juca, probabil, cu Grecia, Italia sau Germania, pentru calificarea in semifinale, echipe pe care le-am invins in acest an in diverse competitii. Sunt convins ca putem intra in lupta pentru medalii", ne-a declarat dupa meci Kalman Kadar, unul dintre cei mai buni fundasi de la Euro 2006. Si daca stalpii apararii au fost Dinu si Kadar, trebuie sa mentionam la plusuri si evolutiile veteranului Bonca (2) si Iosep (2), cat si pe cele ale centrilor Radu (1) si Dunca, ambii dand mari batai de cap apararii adverse, si ale "tunarilor" Musat (1) si Matei-Guiman (1). In aceasta seara, de la ora locala 20,30, Romania va juca ultimul meci din grupa A, impotriva campioanei europene, Serbia, dar rezultatul final nu mai poate influenta negativ prezenta noastra in sextetul continental. Reamintim ca federatia internationala a modificat regulamentul de desfasurare al Euro, din acest an urmand ca echipele clasate pe primul loc in grupe, cel mai probabil Serbia si Ungaria, sa acceada direct in semifinale, iar echipele de pe locurile 2 si 3 sa joace in crucis in meciuri de baraj pentru semifinale, in vreme ce de la locul 4 in jos se joaca pentru locurile 7-12.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.