Echipa nationala este aproape sa-si ia adio de la Constanta, acolo unde au jucat ultimele cinci jocuri oficiale. Dupa ce la finalul meciului cu Bulgaria mai multi "tricolori", sub protectia anonimatului, s-au plans de calitatea modesta a gazonului si
Echipa nationala este aproape sa-si ia adio de la Constanta, acolo unde au jucat ultimele cinci jocuri oficiale. Dupa ce la finalul meciului cu Bulgaria mai multi "tricolori", sub protectia anonimatului, s-au plans de calitatea modesta a gazonului si de raceala publicului, ei au decis sa-i ceara schimbarea terenului propriu selectionerului Victor Piturca. Acesta a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ca liderii Chivu si Mutu l-au rugat sa fie de acord ca Nationala sa joace si in alta parte. "Sunt de acord cu propunerea lor si, pentru urmatoarele partide, vom lua in calcul si celelalte stadioane din tara. Ei mi-au spus ca nu mai vor sa joace la Constanta, asa ca vom vedea unde putem sa evoluam. Eu as vrea sa jucam peste tot in tara, si la Timisoara, si la Craiova, si in Bucuresti, vom vedea. In Capitala ar fi probleme cu publicul, pentru ca lumea pare sa fie saturata de fotbal de inalt nivel", a declarat Piturca. De fapt, cel mai mare oras din tara dispune la aceasta ora de doua stadioane cu gazon foarte bun, National si Giulesti, insa pe ultimul s-a jucat anul trecut, cu Olanda, iar Piturca a fost huiduit de rapidisti si a renuntat. Cele mai mari sanse de a organiza meciul cu Belarus, din 7 octombrie anul acesta, dar mai ales pe cel cu Olanda, din martie anul viitor, le are stadionul "Steaua", care, dupa ultimele renovari, a primit ieri o delegatie UEFA care l-a omologat ca foarte bun pentru jocurile din Liga Campionilor.
Dilemele lui Piti
Nationala a efectuat ieri dimineata ultimul antrenament in tara, iar la ora 18,30 avea programata decolarea spre Tirana, pentru meciul de maine cu Albania, al doilea al "tricolorilor" in aceasta grupa de calificare, cu o cursa charter care urma sa plece de la Constanta. "Tricolorii" au ramas la fel de tacuti ca si saptamana trecuta, pe durata cantonamentului dinaintea meciului cu Bulgaria, la ordinele lui Piturca de a evita presa adaugandu-se si amaraciunea rezultatului de sambata. Echipa Nationala avea in program aseara cazarea la Hotel Sheraton, cel mai aratos din capitala Albaniei, iar singura sedinta de pregatire, cea oficiala, va avea loc astazi, de la ora 20. In afara lui Tamas, care a parasit lotul de sambata seara dupa ce a fost eliminat in intalnirea cu Bulgaria si a devenit automat suspendat, nu sunt alte probleme de efectiv, insa Piturca va avea de facut cateva alegeri. Cei doi jucatori care au dezamagit in weekend, Lobont si Contra, simt rasuflarea in ceafa a rapidistilor Daniel Coman si Valentin Badoi, care ar putea fi titularizati maine pe posturile de portar, respectiv fundas dreapta. Lobont a fost facut "tampit" de catre selectioner chiar in secundele premergatoare primirii golului doi al bulgarilor, desi ulterior Piti nu l-a criticat in public, iar Contra si-a asumat greseala de marcaj de la aceeasi a doua reusita a lui Martin Petrov. Exista si posibilitatea ca amandoi gafeurii sa ramana titulari, stiuta fiind incapatanarea lui Piturca, mai ales cand toata lumea ii cere schimbarea unor jucatori. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.