Ministrul Justitiei, Monica Macovei, solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa ia in discutie situatia presedintilor Curtii de Apel Craiova si Tribunalului Dolj, considerand ca exista suficiente argumente in vederea sesizarii din oficiu a CSM
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa ia in discutie situatia presedintilor Curtii de Apel Craiova si Tribunalului Dolj, considerand ca exista suficiente argumente in vederea sesizarii din oficiu a CSM, conform art. 51 alin. 2 din Legea 303/2004, pentru revocarea din functie a acestora, in baza lit. b - exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale", se arata intr-un comunicat al MJ.
Nici un calculator instalat
Ministrul Justitiei a efectuat luna trecuta o vizita la Curtea de Apel Craiova, Tribunalele Olt si Dolj, Judecatoriile Slatina si Bals pentru a vedea modul in care sunt utilizate computerele furnizate pentru toti judecatorii din tara. Potrivit Mediafax, Macovei a constatat ca cei doi presedinti - ordonatori de credit - nu s-au implicat in realizarea obligatiilor de instalare a echipamentelor primite in raza instantelor din circumscriptiile respective. Astfel, nici unul din calculatoarele livrate in luna martie a acestui an nu fusese instalat la Tribunalul Dolj, nici la judecatoriile din circumscriptia acestuia. Echipamentele erau pastrate in ambalajele originale fie in birourile presedintilor de instanta, fie incuiate intr-o camera de la subsol. Situatia constatata in 25 august a fost raportata de catre cei doi presedinti de instanta ca fiind remediata partial la data de 30 august 2006, cand o parte a calculatoarelor a fost instalata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.