Zizin, Bran, Sulina. Trei localitati aparent fara nici o legatura. Ceva le leaga, totusi: o coarda de Vita de Vie. Lasand gluma deoparte, Vita de Vie si fanii ei au campat in toate aceste locuri. VDV Camp este un proiect care s-a nascut in 2004,
Zizin, Bran, Sulina. Trei localitati aparent fara nici
o legatura. Ceva le leaga, totusi: o coarda de Vita de Vie. Lasand gluma deoparte, Vita de Vie si fanii ei au campat in toate aceste locuri.

VDV Camp este un proiect care s-a nascut in 2004, avand ca scop reunirea fanilor si a membrilor formatiei, timp de cateva zile, intr-un mediu informal. Prima tabara VDV s-a tinut la Zizin, cea de-a doua la Bran, iar 2006 i-a dus pe petrecareti tocmai la Sulina.
Aventura a inceput la Tulcea, la 7 august, pe la pranz. Pasagerul Banat i-a purtat pe ""VDV-isti"" timp de patru ore pe cel mai mare brat al Dunarii, spre petrecerea de deschidere a taberei, evident, cu multi decibeli. A doua zi s-au impartit ecusoane, care au servit mai mult drept suveniruri, pentru ca toata lumea stia pe toata lumea. A urmat o seara speciala, ""Decernarea Tricourilor"". Toti cei care au avut curaj sa urce pe o masa si sa spuna doua vorbe despre ce inseamna pentru ei Vita de Vie au fost recompensati cu mult ravnitul tricou inscriptionat pentru acest eveniment. Cei care s-au implicat major in pregatirea taberei s-au ales si cu cate o camasa de explorator.
PETRECERE CU LAUTARI. A treia zi a fost zi de pescuit si de gratare, de facut poze, de cantat la chitara pur si simplu peste tot. Seara au aparut noi colegi de hotel: un grup de lautari invitat la Zilele Sulinei. Spre miezul noptii, muzicantii s-au decis sa repete cu difuzoarele la maxim chiar langa camera in care dormea Adrian Despot, solistul VDV, care a fost foarte surprins sa afle a doua zi ce taraboi avusese loc la doar cativa metri de patul lui. Nu auzise nimic! In timp ce lautarii repetau, fanii Vitei au incins partide de fotbal sub lumina lunii pline, au dansat pe muzica pusa de DJ-ul de ocazie Sorin Danescu si s-au aruncat, spre dimineata, in mare.
Ziua a patra s-a savarsit vizitand canalele Deltei, ceea ce a aruncat grupul in butoiul cu melancolie. Noroc cu vecinii lautari, care i-au mai scos pe ""VDV-isti"" din amorteala cantandu-le hore, sarbe si alte cele, vreme de doua ore. Ultimul chef al VDV Camp 2006 a fost astfel deschis. Si a tinut, cum era si normal, pana dimineata, cand petrecaretii si-au facut bagajele si s-au imbarcat pe vaporasul cu destinatia Tulcea. Orasul ii astepta cu o ploaie torentiala care nu le-a spalat si amintirile sau pofta de o noua tabara VDV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.