Fratele lui Omar Hayssam, este cercetat de procurorii Parchetului General, fiind acuzat ca ar fi inlesnit fuga din tara a omului de afaceri sirian. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au dispus inceper
Fratele lui Omar Hayssam, este cercetat de procurorii Parchetului General, fiind acuzat ca ar fi inlesnit fuga din tara a omului de afaceri sirian. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au dispus inceperea urmaririi penale fata de Mukles Omar, pentru incalcarea legii terorismului. Anchetatorii sustin, conform Realitatea Tv, ca acesta ar fi fost cel care a planificat si organizat fuga din tara a lui Hayssam. Tot el ar fi aranjat urcarea la bordul navei IMAN T a fratelui sau, cu complicitatea sirianului Mustafa Tartousi. Acesta din urma este si el cercetat de procurori pentru ca l-ar fi ajutat pe Hayssam sa plece din tara in conditii ilegale. Omar Hayssam, judecat pentru rapirea celor trei ziaristi romani la Bagdad, a parasit Romania in urma cu aproximativ doua luni. De curand, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, declara ca Omar Hayssam se afla in acest moment in Siria. "O antena a noastra a reperat locatia in care se afla si avem confirmarea ca e inca acolo", preciza Blaga. Ministrul a adaugat ca nu stie sigur cum a reusit Hayssam sa fuga din tara, dar ca exista mai multe variante de lucru in aceasta privinta. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.