Razboiul impotriva cancerului se poarta fara week-end, fiindca balaurul numit cancer are multe capete, ii taie
doua si parjoleste cu foc prin celelalte cincizeci de capete monstruoase. Iacata, a capatat ceva vechime, chiar vreo 40 de ani un cod european scris de elita medicala de lupta impotriva cancerului. Sunt veritabile legi ce trebuie urmate pentru a scadea incidenta cancerului. Primul punct al codului european impotriva cancerului sufera de cancer, laringian, esofagian etc. Statisticile trag disperate semnale de alarma. 30%-40% din totalul cancerelor sunt cauzate de tutun. Cancerul de plamani care loveste in sexul barbatesc aduna 70%-90% din randul fumatorilor, iar la femei 50%-80%. De urgenta trebuie sa se renunte la fumat, atat pentru binele celui care trage din tigare, cat si pentru binele
celui din jurul lui. Este total gresita resemnarea: ""Ce rost mai are sa ma las de fumat daca am fumat 40 de ani"". In orice moment este binevenit abandonul fumatului, pentru ca nu sporesti riscul de cancer. Dupa atatia ani de tutun ai ramas cu niste riscuri, dar, aruncand tigara, cel putin nu mai amplifici factorii de risc.