Nunta fara valuri de sampanie, fara buchete cu flori, fara lautari, fara rochie de mireasa, fara voal, fara nasi si fara furatul miresei. Mai ales fara furatul miresei, daca ar fi sa-l intrebam pe comandantul penitenciarului din Gherla, care a fost,

Nunta fara valuri de sampanie, fara buchete cu flori, fara lautari, fara rochie de mireasa, fara voal, fara nasi si fara furatul miresei. Mai ales fara furatul miresei, daca ar fi sa-l intrebam pe comandantul penitenciarului din Gherla, care a fost, ieri, gazda unei duble nunti intre patru detinuti.

Viorel si Gabriela Cioclau, asa cum se numeste incepand de ieri, precum si Gheorghe si, din nou, Gabriela Bocor, de 26, respectiv, 29 de ani, s-au casatorit intr-o camaruta care in zilele obisnuite serveste drept sala de vizitare a detinutilor. Cateva baloane galbene inmanunchiate si un voal alb atarnat la fereastra erau singurele semne ca aici va avea loc un eveniment pentru care puscaria nu a fost proiectata.
SANSE SI SPERANTE. Gabriela, in varsta de 36 de ani, a fost condamnata definitiv pentru omor, la 18 ani de inchisoare, iar Viorel, pentru talharie, la sapte ani si jumatate. Vestea buna, pentru ei, este ca datele la care pot aparea in fata Comisiei pentru Eliberari Conditionate este destul de apropiata, adica anii 2009, respectiv 2010. La randul sau, purtatorul de cuvant al penitenciarului, subinspectorul Ioana Morar, spune ca sansele ca cei doi sa ajunga unul dupa altul acasa, in aceeasi perioada, sunt destul de mari, deoarece au avut un comportament adecvat si nu au fost implicati in incidente neplacute. Femeia a tinut special sa fie imbracata in alb, acesta fiind de altfel si singurul element de traditie respectat cu strictete la cununie. Cei doi nu au fost prea vorbareti, singura informatie care le-a putut fi smulsa si la care au raspuns scurt a fost aceea ca s-au cunoscut ""afara"", in urma cu doi ani.

IN SCRIS. Al doilea cuplu, Gheorghe si Gabriela, cununat tot de primarul din Gherla, s-a intalnit pentru prima oara chiar in sala de judecata, iar faptul ca nu au putut coresponda decat ca in secolul XVIII, prin scrisori, si nu s-au putu vedea decat pe sponci, nu i-a impiedicat sa ia in trei luni hotararea de a se casatori. ""Viata merge mai departe, nu avem ce face. Sper numai sa fie totul bine si sa ne intelegem. Am vrut sa ne intemeiem o familiea€¦"", a spus mireasa, emotionata.
Ea a mai povestit ca cel care a avut primul curaj sa isi dezvaluie sentimentele a fost Gheorghe, care i-a trimis o scrisoare. ""Apoi io
m-am gandit sa-i raspund, sa nu-i raspund, dar pana la urma i-am raspuns"", a mai spus Gabriela. Si cererea in casatorie tot in scris a fost facutaa€¦ si catre mireasa si catre comandantul inchisorii, fara acordul caruia nu se putea organiza cununia. ""Iar eu i-am raspuns tot in scris"", a spus fata, care are de ispasit o pedeapsa de cinci ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, in timp ce sotul ei a primit o condamnare de 20 de ani pentru omor.
Aceeasi metoda de comunicare le va tine de urat celor patru soti si pe viitor, ei neavand voie sa se vada decat aproximativ trei ore pe luna, la vorbitor, iar de vizite conjugale nici nu poate fi vorba pentru ca nu sunt prevazute de lege.
In ceea ce priveste luna de miere, ea a constat intr-un rastimp de trei, in care cele doua cupluri au putut sta de vorba cu supraveghere de la distanta.

DOVADA. Semnatura care consfinteste casatoria


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.