O Carte a recordurilor... naturale Ce ziceti de o ""Carte a recordurilor"" in care protagonistii sa fie nu oameni, ci plante si animale? Suna interesant, mai ales ca ideea asta au avut-o cei de la Readera€™s Digest cand au scos pe

O Carte a recordurilor... naturale

Ce ziceti de o ""Carte a recordurilor"" in care
protagonistii sa fie nu oameni, ci plante si animale? Suna interesant, mai ales ca ideea asta au avut-o cei de la Readera€™s Digest cand au scos pe piata o lucrare de dimensiuni enciclopedice (450 de pagini, bogat ilustrata cu planse si poze) intitulata ""1000 de miracole ale naturii"".

BIZARERII. Cartea prezinta cele mai bizare si mai interesante creatii ale naturii, adevarate ""recorduri"" ale lumii naturale - cel mai mare animal din lume, cea mai inalta cascada, ornitorincul care detecteaza electricitatea, pasari care fac acrobatii aeriene... Natura in mijlocul careia traiti isi va dezvalui tainele cel mai ascunse!

EXPLICATII. Acum cateva secole, oamenii explicau miracolele naturii prin mituri si legende si nu prin realitati. Astazi, gratie stiintei, stim mai multe despre modul in care functioneaza natura. Dar, dupa cum arata aceasta carte, povestile din spatele minunilor naturii le dau in continuare parca si mai mult farmec.

EXEMPLE. Dar sa venim si cu cateva exemple: stiati ca... panza de paianjen poate sustine o greutate de 5 ori mai mare decat panza din otel?a€¦ ca pestii polari au mecanisme de anticongelare pentru a trai la temperaturi extreme?... ca tarsierul sud-american isi poate roti capul cu 1800?a€¦ ca Sirius intrece toate stelele in stralucire?a€¦ ca Pluton este ""proscrisul inghetat"", ca Neptun este planeta vanturilor, iar Jupiter este inconjurat de nori multicolori? Aici aflati raspunsurile si explicatiile pentru aceste fenomene!

SEMNALE EDITORIALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.