Dumitru Bazeliuc, un magistrat asistent din Republica Moldova, cu dubla cetatenie, a primit ieri acceptul sa profeseze ca procuror stagiar in Romania, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Audiat de CSM, tanarul, absolvent al In
Dumitru Bazeliuc, un magistrat asistent din Republica Moldova, cu dubla cetatenie, a primit ieri acceptul sa profeseze ca procuror stagiar in Romania, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Audiat de CSM, tanarul, absolvent al Institutului National al Magistraturii (INM) din tara noastra, a surprins prin franchetea cu care
si-a sustinut cererea. El a aratat ca in tara lui lucreaza la Curtea Suprema de Justitie, in Colegiul Penal, pe un post care este similar celui de magistrat asistent prevazut de legislatia romaneasca. Fara absolut nici o jena, Bazeliuc a aratat membrilor CSM situatia sa financiara deplorabila si a cerut, ca roman, sa i se dea o sansa de a trai normal, impreuna cu familia lui. ""Salariul meu este de 80 de euro pe luna, iar al sotiei, care lucreaza grefier la instanta de fond, este de 50 de euro. Cu acest venit nu putem trai noi si cei doi copii ai nostri. Va rog foarte mult sa ma ajutati sa scap din mocirla din Republica Moldova"", a spus basarabeanul.
SANSA. El a recunoscut pana si faptul ca in Republica Moldova locuieste ""cu frica-n san, fara forme legale"" si realizand ca a cam uimit asistenta a subliniat: ""Acum ori mi-am taiat singur creanga de sub picioare, oria€¦ Va rog sa imi dati o sansa mie si copiilor mei. Nimeni n-o sa roseasca pentru mine. Nu ma uit in roz la situatia din Romania, dar ma opresc acum pentru ca nu vreau sa scot gunoiul din casa!"".
Dumitru Bazeliuc a fost admis la INM in baza protocolului dintre Republica Moldova si Romania si indeplineste toate conditiile cerute de lege pentru a fi numit procuror stagiar: este cetatean roman, cu domiciliul in Romania, stie limba romana si nu are antecedente penale. Are o experienta juridica de opt ani. CSM a acceptat, in urma votului, ca cererea lui sa fie trimisa Sectiei pentru procurori, fiind declansata procedura de verificare a conditiilor legale pentru numirea acestuia ca procuror stagiar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.