Steve Irwin a crescut inconjurat de crocodili. Ne-a facut, prin documentarele sale, sa intelegem altfel lumea animalelor. A fost de multe ori in pericol, dar in cele din urma a scapat. Nu asa s-a intamplat si luni, cand o clipa de neatentie i-a curma

Steve Irwin a crescut inconjurat de crocodili. Ne-a facut, prin documentarele sale, sa intelegem altfel lumea animalelor. A fost de multe ori in pericol, dar in cele din urma a scapat. Nu asa s-a intamplat si luni, cand o clipa de neatentie i-a curmat viata.

Celebrul ""Vanator de crocodili"" a murit luni, strapuns de tepii unei pisici de mare. Accidentul s-a produs in largul coastelor australiene, in bariera de corali din apropierea statului Queensland, unde Steve Irwin filma un nou documentar. ""Se pare ca domnul Irwin a lesinat dupa ce a fost strapuns in zona inimii de tepii caudali ai unei pisici de mare, langa reciful Batt din apropierea Portului Douglas, in jurul orei locale 11:00 (1:00 GMT)"", se arata in comunicatul oficial al politiei, preluat de AFP.

RESUSCITARE. Cei care il insoteau pe Irwin in ambarcatiunea acestuia, Croc One, au sunat la serviciile de urgenta in cel mai apropiat oras de regiune, Cairns, administrandu-i intre timp tehnici de resuscitare cardio-pulmonara. Eforturile lor au fost insa zadarnice, medicii constatand decesul pacientului. ""Omenirea a pierdut un mare om al naturii, un ecologist pasionat si unul dintre cei mai mandri tati din lume. A murit facand ce ii placea cel mai mult si a parasit aceasta lume in pace si cu zambetul pe buze"", a declarat John Stainton, prietenul lui Steve Irwin si producatorul emisiunii la care acesta lucra. El a adaugat ca persoana care filma nici nu si-a dat seama de ceea ce s-a intamplat. ""Incidentul nu a fost provocat. Steve inota deasupra pisicii, cand a fost lovit. Cameramanul Steve Edmonson nici nu si-a dat seama ce s-a intamplat pana cand nu a vazut sange in apa"", a adaugat Stainton.
INTEPATURA VENINOASA. Desi veninul sau poate fi mortal, pisica de mare isi foloseste tepii doar pentru a se apara. Cantitatea de venin si substantele pe care le contine aceasta difera in functie de marime, hrana sau conditii de mediu. ""Intepatura pisicii de mare este veninoasa, iar toxinele ataca sistemul neurovegetativ. Cand se simt amenintate, aceste animale isi folosesc coada ca pe un bici si lovesc cu o putere foarte mare. Nu stiu ce tip de pisica de mare era, nici macar autoritatile australiene nu cunosc cu certitudine acest lucru, insa pot spune ca, in functie de cantitatea de venin inoculata si locul unde a fost lovita, victima poate suferi blocaje respiratorii, poate paraliza etc."", ne-a declarat dr. Elena Serbanescu, sef sectie Acvariu la Acvariul din Constanta.
AMBASADOR. Oficialitatile australiene sunt socate de moartea lui Irwin si considera ca a pierit un mare ambasador al acestei tari. ""Am fost in Statele Unite si nimeni nu stia cine este prim-ministrul Australiei. Dar toata lumea il cunostea pe Steve Irwin. A fost un mare patriot, care a pus Queensland si Australia pe harta lumii"", a declarat Peter Beattie, premierul statului Queensland. Dupa aflarea vestii, sute de australieni au adus flori la intrarea in Gradina Zoologica. Multi dintre ei l-au descris ca pe un aventurier care si-a trait viata la intensitate maxima.

IUBIT SI CONTROVERSAT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.